Καταγραφή Απινιδωτών (AEDs) από τον Ελληνικό Ανθρωπιστικό Σύλλογο ¨KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές¨.

Ενόψει της καινοτόμου εφαρμογής iSAVElives (Ψηφιακή Πρόοδος στις Πρώτες Βοήθειες) και της ανανέωσης της εφαρμογής Χάρτης Απινιδωτών (kidssavelives.gr/aed/) του KIDS SAVE LIVES, πραγματοποιείται Πανελλήνια ανανέωση πληροφοριών των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών Ελλάδος, σχετικά με την λειτουργικότητα τους.

Εθνικός Χάρτης Απινιδωτών του KIDS SAVE LIVES είναι ο μεγαλύτερος χάρτης απινιδωτών σε όλη την Ελλάδα. Διαθέτει περισσότερους από 950 καταγεγραμμένους και λειτουργικούς απινιδωτές και μαζί με την συμβολή των Πρώτων Ανταποκριτών όλης της Ελλάδας έχει σώσει ήδη ζωές συνανθρώπων μας.

Η καταγραφή αυτή είναι σημαντική, καθώς η έγκαιρη χρήση απινιδωτή μέσα σε 3-5 λεπτά, μπορεί να οδηγήσει σε επιβίωση θυμάτων καρδιακής ανακοπής 50-70%

Χρειαζόμαστε την πολύτιμη βοήθειά σας, συμπληρώνοντας την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ σχετικά με τους Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές που διαθέτετε.

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα, για τον κάθε έναν απινιδωτή, αφού πρώτα ελέγξετε την κατάσταση του απινιδωτή και τα παρελκόμενά τουεντός δύο εβδομάδων από την παραλαβή του μηνύματος.

Στο τελευταίο πεδίο της φόρμας μπορείτε να συμπληρώσετε την ημερομηνία λήξης της μπαταρίας και των ηλεκτροδίων, για να σας υπενθυμίσουμε όταν θα πλησιάσει η λήξη τους. Στο πρόσφατο παρελθόν η οργάνωση αυτή, βοήθησε να σωθεί ο 14χρονος έφηβος ποδοσφαιριστής των Νέων Μουδανιών αλλά και άλλα θύματα εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.

ΦΟΡΜΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ: kidssavelives.gr/add-new-aed/

Επίσης σας ενημερώνουμε σχετικά με τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ σε κάθε AED :

 1. Μικρή Υφασμάτινη Πετσέτα
  Η χρήση της αφορά το σκούπισμα ενός ιδρωμένου – βρεγμένου θύματος καρδιακής ανακοπής, ώστε να κολλήσουν τα ηλεκτρόδια σε γυμνό και στεγνό δέρμα, όπως αναφέρουν και οι οδηγίες χρήσης των απινιδωτών (το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού).
 2. Ξυράφι Ξυρίσματος
  Η χρήση του αφορά το ξύρισμα θύματος καρδιακής ανακοπής με δασύτριχο στήθος, ώστε τα ηλεκτρόδια να έρθουν σε τέλεια επαφή με το δέρμα.
 3. Ατραυματικό Ψαλίδι
  Η χρήση του αφορά το κόψιμο των ρούχων του θύματος, με σκοπό να μειώσουμε τον χρόνο τοποθέτησης των ηλεκτροδίων.
 4. Βοηθήματα Αερισμού
  Η χρήση τους αφορά την χορήγηση εμφυσήσεων διάσωσης στο θύμα, χωρίς να έρχονται σε επαφή οι ανανήπτες. Συστήνουμε τον αυτοδιατεινόμενο ασκό (τύπου AMBU), την προσωπίδα εμφυσήσεων (POCKET MASK) και το κάλυμμα προσώπου (KEYCHAIN FACE SHIELD).
 5. ΜΑΠ (Γάντια – Χειρουργική Μάσκα)
  Η σημαντικότατη χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας αφορά την προστασία των ανανηπτών την περίοδο της πανδημίας COVID-19. Συστήνουμε 5 ζευγάρια ελαστικών γαντιών προστασίας και 5 χειρουργικών μασκών, για την αποφυγή μόλυνσης.

Είναι σημαντικό οι απινιδωτές σας, να διαθέτουν παιδιατρικά ηλεκτρόδια σε περίπτωση που δεν υπάρχουν !

Εάν θέλετε και άλλες συμβουλές σχετικά με τους απινιδωτές, μπορείτε να δείτε εδώ : https://kidssavelives.gr/symvoules-aed/ 

Συμμετοχή σε Πιστοποιημένο Σεμινάριο BLS : 

Είναι σημαντικό, οι πιστοποιημένοι ανανήπτες να επαναλάβουν το σεμινάριο που θα γίνει στον Πολύγυρο από το KIDS SAVE LIVES την Κυριακή 03/04/2022 καθώς λόγω των νέων μέτρων Covid 19 υπάρχουν κάποιες αλλαγές στις κατευθυντήριες οδηγίες του ERC.
Επικοινωνήστε με την κυρία Γούσιου Ελευθερία, για να δηλώσετε συμμετοχή : [email protected]