Χορηγοί ΕΠΣΧ
Χορηγοί ΕΠΣΧ
“Αναστέλλεται για ένα χρόνο (έως τις 31/7/2023) η αυτοδίκαιη διαγραφή, από τα μητρώα μελών των αθλητικών ενώσεων και των Ομοσπονδιών, όσων ερασιτεχνικών σωματείων δεν θα έχουν λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και δεν θα έχουν εγγραφεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων έως και τις 31/7/2022.
Ωστόσο, δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή Ομοσπονδίας, έως ότου αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και εγγραφούν στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
” Άρθρο 5
Μεταβατική δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις σωματείων τα οποία στερούνται ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 30 ν. 4726/2020.
Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4726/2020 (Α’ 181) περί μεταβατικών διατάξεων τροποποιείται με την παράταση της προθεσμίας επιβολής της κύρωσης της αυτοδίκαιης διαγραφής αθλητικού σωματείου από το μητρώο μελών της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, αν δεν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο έως την 31η.7.2023, και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. Αθλητικό σωματείο, το οποίο κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος είναι ήδη εγγεγραμμένο σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, χωρίς να έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων, έχοντας τη δυνατότητα να λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’148), το αργότερο έως την 31η.7.2022. Αθλητικό σωματείο που δεν λαμβάνει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγράφεται στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο εντός του χρονικού διαστήματος του πρώτου εδαφίου δεν δύναται να συμμετέχει εφεξής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας και επιπλέον διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας αν δεν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγραφεί στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο έως την 31η.7.2023.». ”
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Η διαγραφή των σωματείων παρατάθηκε για ένα χρόνο μέχρι 31/7/2023, ωστόσο από 1/8/2022 οι ομάδες που δεν θα έχουν εισαχθεί στο μητρώο, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα και να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις.