Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι covid 19 της κάθε ομάδας ,για την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου , προκειμένου να προστατευτεί η υγεία όλων των αθλητών αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στην διαδικασία έναρξης και ολοκλήρωσης ενός αγώνα , αλλά και προπόνησης !
Οι αρμοδιότητες του υπευθύνου covid 19 είναι οι παρακάτω :
Α. Διατήρηση φακέλου με εκτυπωμένα (ΌΠΩΣΔΉΠΟΤΕ) τα παρακάτω για όλους ,όσοι βρίσκονται εντός του γηπέδου, ανεξαιρέτως (αθλητές-προπονητές-γιατρούς-παρόχους Α βοηθειών-μασέρ κλπ) :
Πιστοποιητικό εμβολιασμού. (αφορά τους εμβολιασμένους)
Πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά την νόσηση). Αφορά όσους έχουν νοσήσει !
PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (Για  ανεμβολίαστους ενήλικες (18 ετών και άνω).
-Σε ανεμβολίαστους αθλητές έως και 17 ετών, για να αγωνιστούν, εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (RT- PCR &
Rapid Antigen Tet, RAT) έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου Covid-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.
Β. Θερμομέτρηση  για κάθε εισερχόμενο στο γήπεδο και με θερμοκρασία πάνω από 37 βαθμούς δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος.
Γ. Έλεγχος σε διαιτητές, παρατηρητές και όσοι εισέρχονται στο γήπεδο , οι οποίοι  υποχρεωτικά θα υποδεικνύουν ταυτότητα και αρνητικό μοριακό (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.
Αντίστοιχα οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες διαιτητές και παρατηρητές δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ
Δ. Έλεγχος για την  χρήση μάσκας η οποία  είναι υποχρεωτική από όλους, εκτός των αθλητών, αλλά μόνο, κατά την διάρκεια της άθλησης.
Ας τηρήσουμε όλοι με ευλάβεια τα συγκεκριμένα μέτρα , προκειμένου να μη βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση ,να μένουν έξω από το γήπεδο αθλητές και όχι μόνο ,εξαιτίας μη σωστής τήρησης του υγειονομικού πρωτόκολλου !