Την Δευτέρα 18 Νοε. 2019, στη διάρκεια της καθιερωμένης εκπαιδευτικής συγκέντρωσης όλων των διαιτητών της Ένωσής μας, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής κ. Σταύρος Σαρηγιαννίδης, παρουσία και των υπόλοιπων μελών της Ε.Ε. / Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής και της επιτροπής διαιτησίας, μίλησε στους αξιολογημένους διαιτητές. Αφού έκανε λόγο για τη μέχρι τώρα πορεία της διαιτησίας στα πρωταθλήματα, τόνισε την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης της εικόνας της διαιτησίας η οποία, κάποιες φορές “δίνει αφορμές” για σχόλια. Ιδιαιτέρως στάθηκε στην αψεγάδιαστη συμπεριφορά την οποία οφείλουν να έχουν οι διαιτητές εντός ( αλλά και εκτός ) αγωνιστικού χώρου, που θα αποπνέει εμπιστοσύνη, σεβασμό και κύρος, στους ποδοσφαιριστές και στους υπόλοιπους αξιωματούχους του αγώνα.

Ζήτησε από αυτούς να δείξουν περισσότερο ζήλο στο έργο που επιτελούν, ότι η ενασχόλησή τους με τη διαιτησία δεν περιορίζεται μόνο στην εφαρμογή των κανονισμών στον αγωνιστικό χώρο αλλά πρέπει να δείξουν και την ενδεδειγμένη εικόνα στην κοινωνική τους ζωή και να αποτελέσουν πρότυπο για τα παιδιά που μελλοντικά θα ασχοληθούν με τη διαιτησία.

Τέλος, αφού άκουσε με προσοχή τους ίδιους τους διαιτητές για όσα τους απασχολούν, τους διαβεβαίωσε ότι η στήριξη της Ένωσης στα πρόσωπά τους είναι δεδομένη, ότι η Ένωση και η επιτροπή διαιτησίας βρίσκονται συνεχώς στα γήπεδα παρακολουθώντας από κοντά την εξέλιξή τους, τους υπενθύμισε ωστόσο ότι, εκτός των δικαιωμάτων τους – που επανέλαβε ότι είναι απολύτως σεβαστά – υπάρχουν και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη φύση του λειτουργήματος της διαιτησίας.

Οι διαιτητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του Προέδρου προβάλλοντας και αυτοί τις απόψεις τους, δεσμεύτηκαν για άμεση βελτίωση της εικόνας της διαιτησίας στο Νομό μας, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση αυτή.

nor
nor
nor