Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Χ.

Αρχικά έγινε μία εισαγωγή του προγράμματος εκπαίδευσης των υποψηφίων.Στη συνέχεια ακολούθησαν:α) η επίδειξη από τους εκπαιδευτές,β) η εξάσκηση και γ) ο σχολιασμός των υποψηφίων.

Αναλύθηκαν και διδάχθηκαν οι παρακάτω ενότητες: α)Αξιολόγηση θύματος που έχει καταρρεύσει,β)Συμπιέσεις και εμφυσήσεις διάσωσης,γ) Χρήση απινιδωτή,δ) Τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης και τέλος ε) Αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των υποψηφίων ήταν πολύ ενδιαφέρον και οι εκπαιδευτές πολύ επικοινωνιακοί και φιλικοί με τους συμμετέχοντες.

Είναι σημαντικό λοιπόν να μπορούμε να σώσουμε μία ζωή, παρέχοντας τις Πρώτες Βοήθειες στον συνάνθρωπό μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ κ. Τερζίδη Κοσμά, κ. Μαντίκα Διαμαντή και κ. Τράικο Αριστείδη καθώς και τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, κ. Σμυρλή Νικόλαο που μας διέθεσε για ακόμα μία φορά τον χώρο του σχολείου με μεγάλη προθυμία. Ένα μεγάλο ευχαριστό και στους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων της Ε.Π.Σ.Χ για την παρουσία τους και την άψογη συνεργασία τους με τους εκπαιδευτές κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου.

Φωτογραφίες από ”ΚΑΡΠΑ” Πολυγύρου