Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

                                                SUPER CUP ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018 – 2019

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής, αφού έλαβε υπόψη :

  1. Την αθλητική νομοθεσία που ισχύει σήμερα
  2. Τις διατάξεις του ΚΑΠ όπως αυτές ισχύουν σήμερα, και
  3. Την απόφαση 8 / 2 Αυγούστου 2018 της Ε.Ε. της,

π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

Τη διοργάνωση του SUPER CUP περιόδου 2018 – 2019.

ΑΡΘΡΟ 1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ. Στον ένα και μοναδικό αγώνα του SUPER CUP συμμετέχουν υποχρεωτικά, η πρωταθλήτρια ομάδα Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας ( Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ ) και η Κυπελλούχος ομάδα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018 ( ΝΕΟΣ Π.Ο. Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ). Άρνηση συμμετοχής συνεπάγεται για την υπαίτια ομάδα, χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων ( 500 ) ευρώ και απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει, μετά από απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Ένωσης .

ΑΡΘΡΟ 2. ΚΛΗΡΩΣΗ SUPER CUP. Η κλήρωση γίνεται αποκλειστικά και μόνο, για τον τυπικό ορισμό της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης ομάδας και θα γίνει με μέριμνα της αρμόδιας επιτροπής πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής.

ΑΡΘΡΟ 3. ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΛΕΣΗΣ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια.

ΑΡΘΡΟ 4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, σε δυο ημίχρονα των 45 λεπτών και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ημίωρης παράτασης και των πέναλτι. Τα σωματεία οφείλουν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στον αγώνα εγγράφως, μέχρι την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018.

 ΑΡΘΡΟ 5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1.- Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η ασφάλιση ΟΛΩΝ των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο SUPER CUP. H συμμετοχή ανασφάλιστου ποδοσφαιριστή στον αγώνα αυτό, συνιστά αντικανονική συμμετοχή και, σε περίπτωση ένστασης, το σωματείο του χάνει τον αγώνα και το τρόπαιο και υπόκειται στις κυρώσεις του άρθρου 23 παρ. 9 του ΚΑΠ ( 0 – 3 α/α, – 3 και πρόστιμο έως 800 ευρώ ).

Τα minimum αποδεκτά όρια ασφάλισης για κάθε ποδοσφαιριστή είναι :

1) 3.000 ευρώ ανά περιστατικό νοσηλείας / χειρουργικής επέμβασης, μετά από εισαγωγή σε ιδιωτική κλινική με μηδενική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στα συνολικά έξοδα, είτε αυτός είναι ασφαλισμένος σε δημόσιο ταμείο, είτε είναι ανασφάλιστος.

2) 600 ευρώ ανά περιστατικό εκτός νοσοκομείου με μηδενική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στα έξοδα, είτε αυτό είναι ασφαλισμένος σε δημόσιο ταμείο, είτε είναι ανασφάλιστος.

2.- Ο αγώνας θα διεξαχθεί  με την παρουσία πιστοποιημένου παρόχου πρώτων βοηθειών ή γιατρού, με ευθύνη της διοργανώτριας. Η διοργανώτρια είναι επίσης υπεύθυνη και για την άδεια τέλεσης του αγώνα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

3. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών, στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα προσωπικά στοιχεία κάθε ποδοσφαιριστή και το σωματείο στο οποίο ανήκει. Ομοίως, απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή, τα στοιχεία του οποίου δεν περιλαμβάνονται σε κατάσταση υγείας του σωματείου του. Υπενθυμίζεται ότι η ιατρική θεώρηση στην κατάσταση υγείας πραγματοποιείται μόνο από αθλίατρο, ορθοπεδικό ή παθολόγο, ή καρδιολόγο, πνευμονολόγο, αγροτικό γιατρό ή γενικής ιατρικής. Η κατάσταση υγείας πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από σχετική βεβαίωση της Ε.Π.Σ.Χ. ( ότι παρελήφθη από αυτή ) και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Η ισχύς της κατάστασης υγείας είναι ετήσια.

Αν παρά ταύτα χρησιμοποιηθεί ποδοσφαιριστής που δεν πληροί τις πιο πάνω προϋποθέσεις, η συμμετοχή του είναι αντικανονική και η υπαίτια ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης, υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις, ενώ ο διαιτητής τιμωρείται από την αρμόδια επιτροπή με τουλάχιστον τρίμηνο αποκλεισμό.

ΑΡΘΡΟ 6. ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ. Έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 23 και 24 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 7. ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

Έχει εφαρμογή το άρθρο 16 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 8. ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ. Έχει εφαρμογή το άρθρο 14 του ΚΑΠ. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής ποδ/στών στους αγώνες είναι να φορούν σε όλη τη διάρκεια αυτών τη στολή τους η οποία περιλαμβάνει υποχρεωτικά φανέλα, παντελονάκι, κάλτσες, ποδοσφαιρικά υποδήματα και επικαλαμίδες. Η αρίθμηση στην εμφάνιση ( φανέλα – παντελονάκι ) των ποδοσφαιριστών είναι υποχρεωτικά από το 1 έως το 18. Η αρίθμηση στα παντελονάκια είναι προαιρετική.  Εφόσον όμως υπάρχει, τότε υποχρεωτικά θα είναι όμοια με της φανέλας.

ΑΡΘΡΟ 9. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ. Τα εισιτήρια του αγώνα του SUPER CUP τα εκδίδει η διοργανώτρια – και θα διατίθενται προς πέντε ( 5 ) ευρώ έκαστο. Τα έσοδα και έξοδα, είναι επίσης αρμοδιότητα της διοργανώτριας.

ΑΡΘΡΟ 10. ΕΠΑΘΛΑ

Α) Στο νικητή του SUPER CUP, απονέμεται κύπελλο και 30 μετάλλια.

Β) Στον ηττημένο κύπελλο και 30 μετάλλια.

Γ) Στους διαιτητές απονέμεται από μια πλακέτα.

Δ) Όλοι οι ποδοσφαιριστές του SUPER CUP, ( και οι αναπληρωματικοί ) οφείλουν να προσέλθουν να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια, με πρώτο τον ηττημένο και δεύτερο τον νικητή.

Ε) Ποδοσφαιριστές που δεν πειθαρχούν στην πιο πάνω διάταξη, τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού δυο ( 2 ) αγωνιστικών ημερών πρωταθλήματος και διακόσια ( 200 ) ευρώ πρόστιμο και εφόσον διαπιστωθεί υπαιτιότητα του σωματείου και της διοίκησης του, κατά την κρίση της διοργανώτριας, τιμωρείται με απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος στο οποίο δικαιούται να μετέχει της επόμενης περιόδου και της επιβάλλεται χρηματική ποινή έως πεντακόσια ( 500 ) ευρώ.

 ΑΡΘΡΟ 11. ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ. Κάθε τι που δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη θα επιλύεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης με βάση τους ισχύοντες νόμους. Με την αποδοχή της προκήρυξης τα σωματεία αποδέχονται ανεπιφύλακτα το καταστατικό της ΕΠΟ και τους κανονισμούς αυτής που διέπουν το άθλημα.

Η Ε.Π.Σ.Χ. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων επιτρέπεται μετά από σχετική έγγραφη άδεια της διοργανώτριας.