ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 2 Τ.Κ. 631 00 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΤΗΛ : 23710 22609 FAX : 23710 24169

www.epshalkidikis.gr, mail : [email protected]

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Πρωταθλημάτων Α1΄, Α΄ και Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας

περιόδου 2020 – 2021.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής, αφού έλαβε υπόψη :

Την αθλητική νομοθεσία που ισχύει σήμερα, το καταστατικό της και τους κανόνες παιχνιδιού, τον κανονισμό αγώνων ποδοσφαίρου, τους πίνακες κατάταξης Σωματείων ανά κατηγορία μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων περιόδου 2019 – 2020 και την 7 / 3 Αυγούστου 2020 απόφαση της Ε.Ε. της,

π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

τους αγώνες Α1΄, Α΄ και Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2020 – 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής ανά κατηγορία έχουν τα εξής σωματεία :

Α1΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ( 14 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ) :

1. ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 5. ΑΝΘΕΜΟΥΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ 9. Α.Ο. ΧΑΝΙΩΤΗΣ

2. ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ 6. Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ 10. ΑΡΗΣ ΚΑΣ/ΔΡΕΙΑΣ 2005

3. ΟΛΥΝΘΟΣ ΟΛΥΝΘΟΥ 7. ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ 11. ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

4. Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 8. ΘΥΕΛΛΑ ΚΡΗΝΗΣ 12. ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ

13. ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ και 14. ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ.

 

Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ( 12 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ) :

1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ 6. ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 11. Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ

2. ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ 7. ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ 12. ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

3. ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ 8. ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ

4. Π.Α.Ο. ΔΟΥΜΠΙΩΝ 9. ΚΟΣΜΟΣ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

5. ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ 10. ΑΡΙΣ/ΛΗΣ ΣΤΑΓ. ΣΤΡ/ΚΗΣ

 

Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ( 28 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ) :

1. ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 10. ΝΕΜΕΣΙΣ ΣΥΚΙΑΣ 19.ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ

2. ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ 11. Α.Σ. ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ 20. ΔΟΞΑ ΚΑΛΥΒΩΝ

3. Α.Σ. ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ 12. ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 21. ΧΟΛΟΜΩΝ Ρ.Π.

4. ΝΙΚΗ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ 2016 13. ΑΝΑΓ/ΣΗ ΑΓ. ΠΡΟΔ/ΜΟΥ 22. Μ. ΑΛΕΞ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

5. ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ 14. ΑΕΣ ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ 23. ΔΟΞΑ ΚΡΗΜΝΗΣ

6. ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ 15. ΑΝΑΓ/ΣΗ ΒΑΒΔΟΥ 24. ΑΕΤΟΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

7. Α.Ε. ΠΟΝΤ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ 16. ΑΠΟΕΛ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ 25. ΑΕΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

8. ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ 17. ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 26. ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ

9. ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΦΛΟΓΗΤΩΝ 18. ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ 27. ΕΡΜΗΣ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ

και 28. ΑΣΤΕΡΑΣ Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Ο καθορισμός των ομίλων της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα γίνει μετά τη συγκέντρωση του συνόλου των δηλώσεων συμμετοχής των σωματείων και πριν την κλήρωση των αγώνων. Σε περίπτωση που από οποιαδήποτε αιτία υπάρξουν κενά στις κατηγορίες, αυτά θα καλυφθούν από τις αμέσως κατώτερες κατηγορίες με βάση τους πίνακες κατάταξης της περιόδου 2019 – 2020.

ΑΡΘΡΟ 1. Δήλωση συμμετοχής – Προϋποθέσεις.

Για να συμμετάσχει μια ομάδα στο πρωτάθλημα, οφείλει να υποβάλλει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 21 Αυγούστου για την Α΄1 Ερ. Κατηγορία, μέχρι τη Δευτέρα 24 Αυγούστου για την Α’ Ερ. Κατηγορία και μέχρι την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 για τη Β΄ Ερ. κατηγορία, δήλωση συμμετοχής ( με fax ή mail ) στο πρωτάθλημα στο οποίο δικαιούται, στο ειδικό έντυπο που με μέριμνα της Ένωσης αποστέλλεται στα σωματεία μαζί με την προκήρυξη.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2020 – 2021 ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ..

Η δήλωση συμμετοχής σημαίνει την ανεπιφύλακτη εκ μέρους των σωματείων αποδοχή των όρων της παρούσας προκήρυξης, του καταστατικού της Ένωσης και του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Επίσης, τα σωματεία υποχρεούνται, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, να κομίσουν στην Ένωση :

1. ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ / ΔΗΛΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ περί αποδοχής καταστατικού, κανονισμών, εγκυκλίων, οδηγιών και αποφάσεων FIFA, UEFA και ΕΠΟ ( διαβιβάζεται συνημμένα ), θεωρημένο νόμιμα για το γνήσιο της υπογραφής του νόμιμου εκπροσώπου.

2. Γνήσιο αντίγραφο της σύμβασης υπηρεσιών ασφάλισης των ποδοσφαιριστών τους, με ιατροφαρμακευτική ή ασφαλιστική εταιρεία. Η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών μπορεί να είναι ομαδική ή ατομική και να καλύπτει τις περιπτώσεις τραυματισμών που προκαλούνται κατά τη διάρκεια των αγώνων, στη δε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης, να παρέχει πλήρη κάλυψη των δαπανών, τουλάχιστον μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

3. Παραχωρητήριο χρήσης γηπέδου από τον Δήμο στον οποίο ανήκει το γήπεδο που θα χρησιμοποιούν και θα περιλαμβάνει ( μαζί με την ομάδα ανδρών ) και τα τμήματα υποδομών του κάθε σωματείου.

4. Υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία το σωματείο δηλώνει ότι θα παρέχει όλες τις διευκολύνσεις για την προβολή της χορηγού εταιρείας του πρωταθλήματος, όταν αγωνίζεται ως γηπεδούχος, σύμφωνα με τον τρόπο που θα υποδεικνύει η ένωση με σχετικές εγκυκλίους. Λεπτομέρειες αυτών των υποχρεώσεων των σωματείων θα ανακοινώσει πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων η ένωση, μέσω της ιστοσελίδας της.

5. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτή η δήλωση συμμετοχής, είναι να μην υπάρχουν χρηματικές οφειλές των σωματείων προς την Ένωση. Για το λόγο αυτό καλούνται όσα σωματεία δεν εξόφλησαν τα χρέη της προηγούμενης περιόδου 2019 – 2020 να το πράξουν το αργότερο μέχρι την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 2. Κλήρωση αγώνων.

Η κλήρωση των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:00 στις “έξι βρύσσες” στον Πολύγυρο.

ΑΡΘΡΟ 3. Έναρξη πρωταθλημάτων.

Τα πρωταθλήματα της A1’ και Α΄ ερασιτεχνικής θα ξεκινήσουν στις 26 – 27 Σεπτεμβρίου, ενώ της Β΄ ερασιτεχνικής θα ξεκινήσει στις 10 – 11 Οκτωβρίου 2020.

ΑΡΘΡΟ 4. Καταβολή διαιτητικής αποζημίωσης.

Ισχύουν τα οριζόμενα από το άρθρο 12 του ΚΑΠ.

Το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται πριν την έναρξη του αγώνα, να εξοφλήσει το σύνολο της δαπάνης διαιτησίας ( αποζημίωση – έξοδα μετακίνησης διαιτητή, βοηθών, παρατηρητή αγώνα και διαιτησίας κ.λπ ). Σε αντίθετη περίπτωση, το υπαίτιο σωματείο υπόκειται στις κυρώσεις που προβλέπει ο Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 5. Γήπεδα τέλεσης αγώνων.

Ισχύουν τα οριζόμενα από τα άρθρα 8, 9 και 10 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 6. Αντικανονικό γήπεδο.

Ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 9 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 7. Ακατάλληλο γήπεδο.

Ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 10 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 8. Πρόγραμα, διάρκεια, ημέρα και ώρα τέλεσης αγώνων.

Ισχύουν όσα ορίζουν τα άρθρα 11 και 22 του ΚΑΠ. Ειδικότερα :

ΑΡΘΡΟ 9. Συμμετοχή ποδοσφαιριστών.

1. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η ασφάλιση ΟΛΩΝ των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Α1΄, Α΄ και Β΄ Ερ. κατηγορίας. Η συμμετοχή ανασφάλιστου ποδοσφαιριστή σε επίσημο αγώνα συνιστά αντικανονική συμμετοχή και, σε περίπτωση ένστασης, το σωματείο του υπόκειται στις κυρώσεις που προβλέπει ο ΚΑΠ. Τα minimum αποδεκτά όρια ασφάλισης για κάθε ποδοσφαιριστή είναι :

α) 3.000 ευρώ ανά περιστατικό νοσηλείας / χειρουργικής επέμβασης, μετά από εισαγωγή σε ιδιωτική κλινική με μηδενική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στα συνολικά έξοδα, είτε αυτός είναι ασφαλισμένος σε δημόσιο ταμείο, είτε είναι ανασφάλιστος.

β) 600 ευρώ ανά περιστατικό εκτός νοσοκομείου με μηδενική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στα έξοδα, είτε αυτός είναι ασφαλισμένος σε δημόσιο ταμείο, είτε είναι ανασφάλιστος.

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε επίσημο αγώνα είναι να έχει στην κατοχή του, δελτίο αθλητικής ιδιότητας ( δελτίο ΕΠΟ ) και “Κάρτα υγείας αθλητή” που να ισχύει την ημέρα του αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο διαιτητής απαγορεύει τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή. Εάν παρ’ όλ’ αυτά, ο ποδοσφαιριστής αγωνιστεί, ο ίδιος αλλά και η ομάδα του κινδυνεύουν με τις κυρώσεις που προβλέπει ο ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 10. Δελτίο και κάρτα υγείας ποδοσφαιριστών, δελτίο πιστοποίησης προπονητή, μπάλες.

Ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ΚΑΠ.

1. Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων, Α΄1, Α΄ και Β΄ Ερ. Κατηγορίας θα διεξάγονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με την μπάλα “MAYA” της εταιρείας GIVOVA. Σε αντίθετη περίπτωση ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα. Οι μπάλες θα διανεμηθούν ΔΩΡΕΑΝ στα σωματεία με ευθύνη της Ένωσης, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

2) Τα σωματεία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διατητή πριν την έναρξη του αγώνα για έλεγχο, όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπει το άρθρο 18 του ΚΑΠ, καθώς και “κατάσταση ασφαλιζομένων ποδοσφαιριστών” με την ονομασία του σωματείου, και θεώρηση ( σφραγίδα, υπογραφή ) της ασφαλιστικής εταιρείας.

ΑΡΘΡΟ 11. Ειδικές περιπτώσεις απαγόρευσης / υποχρέωσης συμμετοχής ποδοσφαιριστών.

Ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 19 του ΚΑΠ.

Επιπλέον :

1. Όλα τα σωματεία της Α1’ Ερ. κατηγορίας υποχρεούνται να χρησιμοποιούν σε κάθε τους αγώνα και σε ολόκληρη τη διάρκεια αυτού, τουλάχιστον έναν ( 1 ) ποδοσφαιριστή γεννηθέντα το έτος 2000, ή και μεταγενέστερα. Σε περίπτωση αποβολής του ποδοσφαιριστή αυτού, ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά και χωρίς περαιτέρω κυρώσεις. Η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε αγώνα, κατά παράβαση της ως άνω διάταξης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης επισύρει τις προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ κυρώσεις.

Η διάταξη αυτή ισχύει ΜΟΝΟ όταν η ομάδα αγωνίζεται με 11 ποδοσφαιριστές. Αντιθέτως, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ στην περίπτωση που μια ομάδα, για οποιοδήποτε λόγο, είτε ξεκινάει τον αγώνα με δέκα ή εννέα ( το λιγότερο ) ποδοσφαιριστές, είτε στη διάρκεια του αγώνα αγωνίζεται με λιγότερους.

2.– Όλα τα σωματεία της Α’ και Β΄ Ερ. κατηγορίας υποχρεούνται να χρησιμοποιούν σε κάθε τους αγώνα και σε ολόκληρη τη διάρκεια αυτού, τουλάχιστον δυο ( 2 ) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το έτος 2000, ή και μεταγενέστερα. Σε περίπτωση αποβολής του ενός ή και των δυο αυτών ποδοσφαιριστών, ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά και χωρίς περαιτέρω κυρώσεις. Η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε αγώνα, κατά παράβαση της ως άνω διάταξης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης επισύρει τις προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ κυρώσεις.

Η διάταξη αυτή ισχύει ΜΟΝΟ όταν η ομάδα αγωνίζεται με 11 ποδοσφαιριστές. Όταν η ομάδα αγωνίζεται με δέκα, είτε λόγω επιλογής είτε λόγω αποβολής, η υποχρέωση ισχύει ΜΟΝΟ για έναν ποδοσφαιριστή γεννηθέντα το έτος 2000 ή και μεταγενέστερα.

Αντιθέτως, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ στην περίπτωση που μια ομάδα, για οποιοδήποτε λόγο, αγωνίζεται με εννέα ( 9 ) η λιγότερους ποδοσφαιριστές.

Ο έλεγχος για την εφαρμογή των ως άνω διατάξεων ανήκει στον διαιτητή του αγώνα ο οποίος, σε περίπτωση μη υλοποίησης αυτών, υποχρεούται να διακόπτει, ή να μην αρχίζει τον αγώνα.

3.– Οι ποδοσφαιριστές όλων των σωματείων της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής, οφείλουν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση της Ένωσης ή κλήση για συμμετοχή σε αγώνα ή προπόνηση των μικτών της ομάδων, όταν και εφόσον προσκαλούνται. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας ή άρνησης αυτών, κινδυνεύουν με κλήση σε απολογία από την αρμόδια πειθαρχική επιτροπή.

ΑΡΘΡΟ 12. Χορηγός εταιρεία.

Σε όλα τα γήπεδα των πρωταθλημάτων Α1΄, Α΄ και Β΄ ερ. κατηγορίας θα τοποθετηθεί με μέριμνα, της ανά κατηγορία χορηγού εταιρείας, ειδική κατασκευή – διαφημιστική πινακίδα ( bunner ) στην οποία θα προβάλλεται το λογότυπο της χορηγού εταιρείας του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Ιδιαίτερα κατά τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να τοποθετούν στο κέντρο του γηπέδου με δική τους ευθύνη, τη διαφήμιση της χορηγού εταιρείας κατά τη διάρκεια της επίσημης εισόδου των δυο ομάδων στο γήπεδο. Στη συνέχεια και πριν την έναρξη του αγώνα, η διαφήμιση πρέπει να τοποθετείται στον χώρο ανάμεσα στους δυο πάγκους. Όλα τα σωματεία, ανεξαρτήτως κατηγορίας, υποχρεούνται να προβάλουν την χορηγό εταιρεία του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν, με τον τρόπο που θα τους υποδειχθεί από την διοργανώτρια. Σε περίπτωση μη τοποθέτησης της διαφημιστικής πινακίδας, ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 13. Βαθμολογική κατάταξη ομάδων.

Έχει εφαρμογή το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 14. Αδυναμία συμμετοχής, μη τέλεση – διακοπή αγώνα.

Έχουν εφαρμογή τα άρθρα 17 και 21 του ΚΑΠ.

Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου ( 9 ) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, τιμωρείται με τις αγωνιστικές και χρηματικές ποινές που προβλέπει ο ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 15. Ενστάσεις, χρηματικό αντίτιμο.

Έχουν εφαρμογή τα άρθρα 23 και 24 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 16. Ποινές ποδοσφαιριστών.

Ισχύουν οι διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ και του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 17. Ποινές σε βάρος σωματείων.

Ισχύουν οι διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ και του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 18. Στολές ποδοσφαιριστών.

Έχουν εφαρμογή τα άρθρα 14 και 15 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 19. Ώρα προσέλευσης, παρουσία γιατρού αγώνος, αλλαγές ποδοσφαιριστών, μπάλες.

Ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του ΚΑΠ.

1. Ο πάροχος πρώτων βοηθειών, σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να φοράει το «ειδικό κίτρινο διακριτικό γιλέκο φωσφοριζέ», το οποίο θα παρέχεται από τα γραφεία της Ένωσης.

2. Οι εκτελούντες χρέη δημοσιογράφου στη διάρκεια των αγώνων, υποχρεούνται να φορούν το «ειδικό κόκκινο διακριτικό γιλέκο φωσφοριζέ». Το γιλέκο θα παραλάβουν δωρεάν με την έκδοση της κάρτας ελεύθερης εισόδου για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021.

ΑΡΘΡΟ 20. Άδειες αγώνων.

Για την εξασφάλιση των αδειών αγώνων υπεύθυνα είναι τα γηπεδούχα σωματεία, σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία.

ΑΡΘΡΟ 21. Παρατηρητές αγώνων.

Έχει εφαρμογή το άρθρο 13 του ΚΑΠ.

Η διοργανώτρια θα ορίζει παρατηρητή αγώνα, κάθε φορά που αυτή κρίνει ότι απαιτείται, αξιολογώντας τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Ο παρατηρητής αγώνα Α΄1, Α΄ και Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα αποζημιώνεται με δέκα πέντε ( 15 ) ευρώ από το γηπεδούχο σωματείο, δαπάνη που θα προστίθεται στο εξοδολόγιο διαιτησίας του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 22. Προβιβασμοί – υποβιβασμοί, περιπτώσεις.

1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΧ ΣΤΑ ΕΘΝ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2021 – 2022.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄1 ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗΝ Α΄1 ΕΡΑΣ/ΚΗ 1 ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 1 ΣΩΜΑΤΕΙΟ

2η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΧ ΣΤΑ ΕΘΝ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2021 – 2022.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄1 ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗ Α΄1 ΕΡΑΣ/ΚΗ 1 ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 1 ΣΩΜΑΤΕΙΟ

3η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΧ ΣΤΑ ΕΘΝ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2021 – 2022.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄1 ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗΝ Α΄1 ΕΡΑΣ/ΚΗ 1 ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 1 ΣΩΜΑΤΕΙΟ

4η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΧ ΣΤΑ ΕΘΝ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2021 – 2022.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄1 ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗΝ Α΄1 ΕΡΑΣ/ΚΗ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

5η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΧ ΣΤΑ ΕΘΝ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2021 – 2022.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄1 ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗΝ Α΄1 ΕΡΑΣ/ΚΗ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

ΑΡΘΡΟ 23. Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλημάτων.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ :

1.- Όλα τα σωματεία Α΄1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας, υποχρεούνται να διατηρούν τμήματα υποδομών και να συμμετέχουν σε ένα τουλάχιστον από τα πρωταθλήματα τέτοιου είδους που διοργανώνει η ένωση ( Κ-16, Κ-14, Κ-12 και Κ-10 ). Σωματείο Α΄1 Ερ. κατηγορίας που δεν θα δηλώσει συμμετοχή σε ένα τουλάχιστον πρωτάθλημα υποδομών της Ένωσης θα αποκλείεται από το πρωτάθλημα της Α΄1 Ερασιτεχνικής μετά από σχετική απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής. Σε περίπτωση που σωματείο, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο από τα ως άνω πρωταθλήματα, δεν κατέρχεται ( από οποιαδήποτε αιτία ) να αγωνιστεί σε τρεις ( 3 ) αγώνες αυτού, αποκλείεται από τους υπολειπόμενους αγώνες της Α΄1 Ερ. κατηγορίας μετά από απόφαση της αρμόδιας πειθαρχικής επιτροπής.

2.– Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α΄1 Ερ. Κατηγορίας θα διεξάγονται ημέρα Σάββατο και μόνο σε ειδικές περιστάσεις θα ορίζονται άλλες ημέρες σύμφωνα με την κρίση της διοργανώτριας.

Το πρωτάθλημα της Α΄1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 14 ομάδων, σε διπλούς αγώνες ( Α΄ και Β΄ γύρος ). Μετά την ολοκλήρωση των διπλών αγώνων ( Α΄ και Β΄ γύρος, 26 αγωνιστικές ) και εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις ισοβαθμίας μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ομάδων, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ ( βαθμολογική κατάταξη ομάδων ).

Στη συνέχεια και μέσα από τη διαδικασία των play off και play out αγώνων, θα αναδειχθούν οι ομάδες που θα προβιβαστούν και αυτές που θα υποβιβαστούν.

Play off :

Συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1, 2, 3 και 4 στην κανονική διάρκεια των 26 αγωνιστικών.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ :

  • Σε περίπτωση που ο 1ος προηγείται του 2ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 1ος ανακηρύσσεται αυτόματα πρωταθλητής κατηγορίας, δεν διεξάγεται καμιά φάση των Play off και η βαθμολογική κατάταξη της κανονικής διάρκειας, γίνεται οριστική.

  • Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 3ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται στον Τελικό χωρίς αγώνα.

  • Σε περίπτωση που ο 3ος προηγείται του 4ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 3ος προκρίνεται στη 2η φάση των Play off χωρίς αγώνα.

Πρώτη φάση Play off :

Τρίτος ( 3ος ) x Τέταρτος ( 4ος ), στην έδρα του τρίτου ( 3ου ) σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος.

Δεύτερη φάση Play off :

Η νικήτρια ομάδα της πρώτης φάσης, αντιμετωπίζει την ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη ( 2η ) θέση της βαθμολογίας, στην έδρα της δεύτερης ( 2ης ), σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος.

Τελική φάση Play off :

Στην τελική φάση αγωνίζεται η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην έδρα της, με τη νικήτρια ομάδα της 2ης φάσης των Play off.

* Σε περίπτωση νίκης της γηπεδούχου ομάδας ( αυτή που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια ) η ομάδα αυτή ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της κατηγορίας.

* Σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας ( νικήτριας της 2ης φάσης ), οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν εκ νέου, σε ουδέτερο γήπεδο αυτή τη φορά που θα ορίσει η Ένωση στον αγώνα επίσης με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας – που θα αναδείξει οριστικά τον πρωταθλητή.

Play out :

Συμμετέχουν οι ομάδες που κατατάχθηκαν στις θέσεις 11, 12, 13 και 14.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ PLAY OUT :

  • Σε περίπτωση που ο 11ος προηγείται του 14ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς τότε, ο αγώνας play out δεν διεξάγεται και η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην κανονική διάρκεια, γίνεται οριστική.
  • Σε περίπτωση που ο 12ος προηγείται του 13ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς τότε, ο αγώνας play out δεν διεξάγεται και η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην κανονική διάρκεια, γίνεται οριστική.

Play out αγώνες :

11 x 14 στην έδρα του 11

12 x 13 στην έδρα του 12

Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων ομάδων ( 11 και 12 ), οι ηττημένες ομάδες ( 13 και 14 ) υποβιβάζονται στην κατώτερη κατηγορία.

Σε περίπτωση νίκης των φιλοξενούμενων ομάδων ( 13 και 14 ), θα διεξαχθούν ξανά οι ίδιοι αγώνες, αυτή τη φορά σε ουδέτερα γήπεδα που θα ορίσει η Ένωση.

Οι ηττημένες ομάδες αυτών των αγώνων υποβιβάζονται στην κατώτερη κατηγορία, ενώ οι νικήτριες ομάδες, κατατάσσονται στις θέσεις 11 και 12. Στη θέση “11” κατατάσσεται η ομάδα που τερμάτισε σε υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας.

* Σε οποιονδήποτε αγώνα play off ή Play out υπάρξει ισόπαλο αποτέλεσμα, ακολουθείται η διαδικασία της ημίωρης παράτασης και των πέναλτι.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ :

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :

Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α΄ Ερ. Κατηγορίας θα διεξάγονται ημέρα Κυριακή και μόνο σε ειδικές περιστάσεις θα ορίζονται άλλες ημέρες σύμφωνα με την κρίση της διοργανώτριας.

Το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 12 ομάδων, σε διπλούς αγώνες ( Α΄ και Β΄ γύρος ). Μετά την ολοκλήρωση των διπλών αγώνων ( Α΄ και Β΄ γύρος, 22 αγωνιστικές ) και εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις ισοβαθμίας μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ομάδων, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ ( βαθμολογική κατάταξη ομάδων ).

Στη συνέχεια και μέσα από τη διαδικασία των play off και play out αγώνων, θα αναδειχθούν οι ομάδες που θα προβιβαστούν και αυτές που θα υποβιβαστούν.

Play off :

Συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1, 2, 3 και 4 στην κανονική διάρκεια των 22 αγωνιστικών.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ PLAY OFF :

  • Σε περίπτωση που ο 1ος προηγείται του 2ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 1ος ανακηρύσσεται αυτόματα πρωταθλητής κατηγορίας, δεν διεξάγεται καμιά φάση των Play off και η βαθμολογική κατάταξη της κανονικής διάρκειας, γίνεται οριστική.

  • Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 3ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται στον Τελικό χωρίς αγώνα.

  • Σε περίπτωση που ο 3ος προηγείται του 4ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 3ος προκρίνεται στη 2η φάση των Play off χωρίς αγώνα.

Πρώτη φάση Play off :

Τρίτος ( 3ος ) x Τέταρτος ( 4ος ), στην έδρα του τρίτου ( 3ου ) σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος.

Δεύτερη φάση Play off :

Η νικήτρια ομάδα της πρώτης φάσης, αντιμετωπίζει την ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη ( 2η ) θέση της βαθμολογίας, στην έδρα της δεύτερης ( 2ης ), σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος.

Τελική φάση Play off :

Στην τελική φάση αγωνίζεται η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην έδρα της, με τη νικήτρια ομάδα της 2ης φάσης των Play off.

* Σε περίπτωση νίκης της γηπεδούχου ομάδας ( αυτή που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια ) η ομάδα αυτή ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της κατηγορίας.

* Σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας ( νικήτριας της 2ης φάσης ), οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν εκ νέου, σε ουδέτερο γήπεδο αυτή τη φορά που θα ορίσει η Ένωση στον αγώνα επίσης με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας – που θα αναδείξει οριστικά τον πρωταθλητή.

Play out :

Συμμετέχουν οι ομάδες που κατατάχθηκαν στις θέσεις 9, 10, 11 και 12.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ PLAY OUT :

  • Σε περίπτωση που ο 9ος προηγείται του 12ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς τότε, ο αγώνας play out δεν διεξάγεται και η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην κανονική διάρκεια, γίνεται οριστική.
  • Σε περίπτωση που ο 10ος προηγείται του 11ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς τότε, ο αγώνας play out δεν διεξάγεται και η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην κανονική διάρκεια, γίνεται οριστική.

Play out αγώνες :

9 x 12 στην έδρα του 9

10 x 11 στην έδρα του 10

Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων ομάδων ( 9 και 10 ), οι ηττημένες ομάδες ( 11 και 12 ) υποβιβάζονται στην κατώτερη κατηγορία.

Σε περίπτωση νίκης των φιλοξενούμενων ομάδων ( 11 και 12 ), θα διεξαχθούν ξανά οι ίδιοι αγώνες, αυτή τη φορά σε ουδέτερα γήπεδα που θα ορίσει η Ένωση.

Οι ηττημένες ομάδες αυτών των αγώνων υποβιβάζονται στην κατώτερη κατηγορία, ενώ οι νικήτριες ομάδες, κατατάσσονται στις θέσεις 9 και 10. Στη θέση “9” κατατάσσεται η ομάδα που τερμάτισε σε υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας.

* Σε οποιονδήποτε αγώνα play off ή Play out υπάρξει ισόπαλο αποτέλεσμα, ακολουθείται η διαδικασία της ημίωρης παράτασης και των πέναλτι.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ :

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :

Το πρωτάθλημα της Β΄ Ερ. Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δυο γύρους, σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, χωρίς την διαδικασία των play off αγώνων. Όμιλοι θα σχηματισθούν, αναλόγως με τις συμμετοχές, με μέριμνα, ο κάθε όμιλος να ΜΗΝ απαρτίζεται με περισσότερες από 10 ομάδες.

Το πρωτάθλημα της Β΄ Ερ. Κατηγορίας θα διεξάγεται συνήθως, Σάββατο απόγευμα, Κυριακή απόγευμα, Κυριακή πρωϊ, καθώς και οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα κριθεί απαραίτητο από την αρμόδια επιτροπή.

ΑΡΘΡΟ 24. Οικονομικά θέματα.

Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής αναθέτει στα σωματεία τη διαδικασία έκδοσης και διάθεσης των εισιτηρίων στους αγώνες τους, παραιτείται δε, των δικαιωμάτων της από το ποσοστό εισπράξεων υπέρ του εκάστοτε σωματείου. Η τιμή εισιτηρίου για όλες τις κατηγορίες καθορίζεται σε πέντε ( 5 ) ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 25. Επίλυση αθλητικών διαφορών.

Οι πάσης φύσεως διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία του ΚΑΠ του καταστατικού και των εν γένει κανονισμών της ΕΠΟ που ισχύουν για το ποδόσφαιρο και αφορούν τις ενώσεις, τις ομάδες που μετέχουν στους πάσης φύσεως αγώνες, καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές, ή που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο και ιδιότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου, επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικά όργανα, που καθορίζονται στο καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, απαγορευομένης σε κάθε περίπτωση της προσφυγής στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

ΑΡΘΡΟ 26. Έπαθλα.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο όλων των κατηγοριών, θα βραβευθούν από την Ένωση με την απονομή κυπέλλου. Επίσης, κύπελλο ήθους θα απονεμηθεί στις ομάδες που θα τελειώσουν το πρωτάθλημα χωρίς καμιά ποινή.

ΑΡΘΡΟ 27. Διαιτητές αγώνων.

Έχει εφαρμογή το άρθρο 12 του Κ.Α.Π., ειδικότερα :

Τη φετινή περίοδο οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες θα προκύπτουν μετά από ορισμό, από την αρμόδια επιτροπή ( Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ).

ΑΡΘΡΟ 28. Ραδιοτηλεοπτικά – Μ.Μ.Ε.

Ισχύουν τα οριζόμενα από το άρθρο 29 του ΚΑΠ.

Η Ε.Π.Σ.Χ. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών. Συμβάσεις παραχώρησης ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων που δεν έχουν εγκριθεί από την Ένωση, δεν ισχύουν, απαγορεύεται δε, η ραδιοτηλεοπτική μετάδοση κάθε αγώνα. Αν παρά ταύτα, ο αγώνας μεταδοθεί χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της διοργανώτριας, η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή έως οκτακόσια ( 800 ) ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων επιτρέπεται μετά από σχετική έγγραφη άδεια της διοργανώτριας.

ΑΡΘΡΟ 29. Τελική διάταξη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής έχει την εξουσία και αρμοδιότητα να αποφασίζει για όποιο θέμα δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, με βάση τους νόμους, το Καταστατικό της Ένωσης και τους ισχύοντες εκάστοτε Κανονισμούς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των τελευταίων ή αλλαγής του κειμένου των άρθρων τους, μετά τη σύνταξη της παρούσας, η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής διατηρεί το δικαίωμα να εκδώσει κάθε τροποποιητική προκήρυξη ή συμπληρωματική προκήρυξη. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής επιλαμβάνεται σε κάθε περίπτωση που προκύψει ζήτημα από ανώτερη βία, ή όλως εξαιρετική έκτακτη περίπτωση και υπάρχει ανάγκη αναμόρφωσης της προκήρυξης ή λήψης έκτακτων μέτρων.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 2 Τ.Κ. 631 00 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΤΗΛ : 23710 22609 FAX : 23710 24169

www.epshalkidikis.gr

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020 – 2021

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής, αφού έλαβε υπόψιν :

Την αθλητική νομοθεσία που ισχύει σήμερα, τις διατάξεις του ΚΑΠ όπως αυτές θα ισχύουν κατά την έναρξη της διοργάνωσης του κυπέλλου και την απόφαση 7 / 3 Αυγούστου 2020 της Ε.Ε. της,

π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

Τη διοργάνωση του Κυπέλλου Χαλκιδικής ( Κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων ) περιόδου 2020 – 2021.

ΑΡΘΡΟ 1. Συμμετοχή ομάδων.

Στους αγώνες του κυπέλλου Χαλκιδικής, συμμετέχουν υποχρεωτικά, όλα τα σωματεία, Γ΄ Εθνικής, Α΄1 και Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας, ενώ, προαιρετική είναι η συμμετοχή για τα σωματεία Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας Χαλκιδικής. Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής, μέχρι την Παρασκευή 21 Αυγούστου για σωματεία Γ΄ Εθνικής και Α΄1 Ερ. Κατηγορίας, μέχρι την Δευτέρα 24 Αυγούστου για σωματεία Α’ Ερ. Κατηγορίας και μέχρι την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 για σωματεία Β΄ Ερ. Κατηγορίας, και απαραίτητη προϋπόθεση η χωρίς επιφυλάξεις αποδοχή των διατάξεων του ΚΑΠ και των όρων της παρούσας προκήρυξης. Η συμμετοχή των ομάδων όλων των κατηγοριών στο Κύπελλο Χαλκιδικής, είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής, ή, υποβολή δήλωσης με όρους, συνεπάγεται τον αποκλεισμό της ομάδας από το Κύπελλο. Η ομάδα αυτή υπόκειται στις αγωνιστικές και χρηματικές κυρώσεις που προβλέπει ο ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 2. Κλήρωση αγώνων Κυπέλλου.

Η κλήρωση των αγώνων Κυπέλλου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:00 στις “έξη βρύσσες” στον Πολύγυρο.

ΑΡΘΡΟ 3. Τρόπος τέλεσης αγώνων.

Πρώτη φάση : Οι ομάδες συμμετέχουν χωρισμένες σε δυο ομίλους, Βόρειο και Νότιο σε απλούς αγώνες, μέχρι να μείνουν 16 ομάδες ( 8 σε κάθε όμιλο ).

Όλοι οι αγώνες μέχρι την ημιτελική φάση, θα διεξαχθούν με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, θα εφαρμόζεται η διάταξη της παρ. 12 του άρθρου 20 του ΚΑΠ ( παράταση και πέναλτι ). Στην ημιτελική φάση οι αγώνες θα είναι διπλοί, εντός και εκτός έδρας. Οι όμιλοι θα ανακοινωθούν στην κλήρωση και θα καθορισθούν με βάση τη γεωγραφική θέση του κάθε σωματείου. Ο Τελικός θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Ε.Π.Σ.Χ.

ΑΡΘΡΟ 4. Ημερομηνία έναρξης – ημέρες τέλεσης αγώνων.

Οι αγώνες κυπέλλου θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2020 και θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο 19 – 20 Σεπτεμβρίου 2020. Στη συνέχεια θα διεξάγονται συνήθως ημέρα Τετάρτη, καθώς και κάθε άλλη ημέρα, όταν αυτό κριθεί σκόπιμο από τη διοργανώτρια.

ΑΡΘΡΟ 5. Συμμετοχή ποδοσφαιριστών, δελτίο και κάρτα υγείας ποδοσφαιριστών, δελτίο πιστοποίησης προπονητή.

Ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ΚΑΠ.

1. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η ασφάλιση ΟΛΩΝ των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο Κύπελλο Χαλκιδικής. Η συμμετοχή ανασφάλιστου ποδοσφαιριστή σε επίσημο αγώνα συνιστά αντικανονική συμμετοχή και, σε περίπτωση ένστασης, το σωματείο του υπόκειται στις κυρώσεις που προβλέπει ο ΚΑΠ. Τα minimum αποδεκτά όρια ασφάλισης για κάθε ποδοσφαιριστή είναι :

α) 3.000 ευρώ ανά περιστατικό νοσηλείας / χειρουργικής επέμβασης, μετά από εισαγωγή σε ιδιωτική κλινική με μηδενική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στα συνολικά έξοδα, είτε αυτός είναι ασφαλισμένος σε δημόσιο ταμείο, είτε είναι ανασφάλιστος.

β) 600 ευρώ ανά περιστατικό εκτός νοσοκομείου με μηδενική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στα έξοδα, είτε αυτός είναι ασφαλισμένος σε δημόσιο ταμείο, είτε είναι ανασφάλιστος.

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε επίσημο αγώνα είναι να έχει στην κατοχή του, δελτίο αθλητικής ιδιότητας ( δελτίο ΕΠΟ ) και “Κάρτα υγείας αθλητή” που να ισχύει την ημέρα του αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο διαιτητής απαγορεύει τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή. Εάν παρ’ όλ’ αυτά, ο ποδοσφαιριστής αγωνιστεί, ο ίδιος αλλά και η ομάδα του κινδυνεύουν με τις κυρώσεις που προβλέπει ο ΚΑΠ.

3. Τα σωματεία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διατητή πριν την έναρξη του αγώνα για έλεγχο, όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπει το άρθρο 18 του ΚΑΠ, καθώς και “κατάσταση ασφαλιζομένων ποδοσφαιριστών” με την ονομασία του σωματείου, και θεώρηση ( σφραγίδα, υπογραφή ) της ασφαλιστικής εταιρείας.

ΑΡΘΡΟ 6. Ώρα προσέλευσης, παρουσία γιατρού, αλλαγές ποδοσφαιριστών, μπάλες.

Έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 16 και του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 7. Αποχώρηση ομάδας – Διακοπή αγώνα – Παραίτηση.

Έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 17, 21 και 45 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 8. Ενστάσεις, αντίτιμο, αποδοχή.

Έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 23 και 24 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 9. Στολές ομάδων.

Έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 14 και 15 του ΚΑΠ.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής ποδ/στών στους αγώνες είναι να φορούν σε όλη τη διάρκεια αυτών τη στολή τους η οποία περιλαμβάνει υποχρεωτικά φανέλα, παντελονάκι, κάλτσες, ποδοσφαιρικά υποδήματα και επικαλαμίδες. Η αρίθμηση στην εμφάνιση ( φανέλα – παντελονάκι ) των ποδοσφαιριστών είναι υποχρεωτικά από το 1 έως το 18. Η αρίθμηση στα παντελονάκια είναι προαιρετική. Εφόσον όμως υπάρχει, τότε υποχρεωτικά θα είναι όμοια με της φανέλας.

ΑΡΘΡΟ 10. Οικονομική διαχείριση των αγώνων, άδειες αγώνων.

Για την εξασφάλιση των αδειών αγώνων υπεύθυνα είναι τα γηπεδούχα σωματεία, σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία. Στον Τελικό Κυπέλλου υπεύθυνη είναι η διοργανώτρια.

Τα εισιτήρια των αγώνων Κυπέλλου θα εκδίδονται με ευθύνη των σωματείων – πλην του Τελικού που τα εκδίδει η διοργανώτρια – και θα διατίθενται προς πέντε ( 5 ) ευρώ έκαστο.

Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής παραιτείται των δικαιωμάτων της από το ποσοστό εισπράξεων υπέρ του εκάστοτε

σωματείου.

Η οικονομική διαχείριση του Τελικού Κυπέλλου ( έσοδα και έξοδα ), ανήκει αποκλειστικά και μόνο στη διοργανώτρια. Η τιμή εισιτηρίου για όλους τους αγώνες καθορίζεται σε πέντε ( 5 ) ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 11. Έπαθλα Τελικού.

α) Στο νικητή του Τελικού, απονέμεται κύπελλο και 30 μετάλλια.

β) Στον ηττημένο του Τελικού κύπελλο και 30 μετάλλια.

γ) Στους διαιτητές του Τελικού απονέμεται από μια πλακέτα.

δ) Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Τελικού, ( και οι αναπληρωματικοί ) οφείλουν να προσέλθουν να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια, με πρώτο τον ηττημένο και δεύτερο τον νικητή.

ε) Ποδοσφαιριστές και τα σωματεία αυτών, που δεν πειθαρχούν στην πιο πάνω διάταξη, τιμωρούνται με αγωνιστικές και χρηματικές ποινές, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 12. Τελική διάταξη.

Κάθε τι που δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη θα επιλύεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης με βάση τους ισχύοντες νόμους. Με την αποδοχή της προκήρυξης τα σωματεία αποδέχονται ανεπιφύλακτα το καταστατικό της ΕΠΟ και τους κανονισμούς αυτής που διέπουν το άθλημα.

Η Ε.Π.Σ.Χ. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων της πρώτης φάσης και η ΕΠΟ της δεύτερης. Αν παρά ταύτα, αγώνας μεταδοθεί χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της διοργανώτριας, η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή έως οκτακόσια ( 800 ) ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων επιτρέπεται μετά από σχετική έγγραφη άδεια της διοργανώτριας.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2020-2021