Η επιτροπή τμημάτων υποδομής της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ανακοινώνει τον σχεδιασμό της αναφορικά με τη συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Παίδων :

Από τη φάση των ομίλων η οποία έχει αρχίσει ήδη και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη μετά το ΠΑΣΧΑ ( 19η Απριλίου 2017 ), θα προκριθούν από κάθε όμιλο, οι δυο πρώτες ομάδες, συνολικά δηλαδή οκτώ ( 8 ) ομάδες.

 

Η 2η ( προημιτελική ) φάση θα περιλαμβάνει σχηματισμό τεσσάρων ( 4 ) ζευγαριών τα οποία θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας στις 23 και 30 Απριλίου 2017. Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών προκρίνονται στην ημιτελική φάση. Τα ζευγάρια της φάσης αυτής θα έχουν ως εξής :

Δευτεραθλητής 4ου Ομίλου με πρωταθλητή 1ου Ομίλου «α» και Δευτεραθλητής 1ου ομίλου με πρωταθλητή 4ου ομίλου «β». Δευτεραθλητής 3ου Ομίλου με πρωταθλητή 2ου Ομίλου «γ» και Δευτεραθλητής 2ου ομίλου με πρωταθλητή 3ου ομίλου «δ».

 

Στην 3η ( ημιτελική ) φάση, οι τέσσερις νικήτριες ομάδες των ζευγαριών της 2ης φάσης αγωνίζονται σε ζευγάρια ( «β» με «α» και «δ» με «γ» ), επίσης σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, στις 7 και 14 Μαΐου 2017. Οι νικητές προκρίνονται στον Τελικό που θα γίνει στις 20-21 ή 27-28 Μαΐου 2017.

 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη φάση των ομίλων, προκειμένου για θέσεις που οδηγούν στην πρόκριση στη 2η φάση, θα μετρήσουν κατά σειρά : α) οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες, β) η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες, γ ) ο καλύτερος συντελεστής τερμάτων ( τέρματα επίθεσης μείον τέρματα άμυνας ) σε όλους τους αγώνες του ομίλου, δ) η καλύτερη επίθεση και ε) αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο.

 

Στους αγώνες της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης, θα μετρήσει το σύνολο των τερμάτων που θα πετύχει κάθε ομάδα στους δυο αγώνες ( εντός και εκτός έδρας ). Σε περίπτωση επίτευξης ίσου αριθμού τερμάτων από τις δυο ομάδες, ΔΕΝ θα μετρήσουν τα εκτός έδρας τέρματα, αλλά θα ισχύσει ( στον επαναληπτικό προημιτελικό ή ημιτελικό ) η διαδικασία της εικοσάλεπτης ( 10΄ και 10΄ ) παράτασης και των πέναλτι αν χρειαστεί.

 

Τα έξοδα διαιτησίας των τεσσάρων ημιτελικών και του τελικού θα καλυφθούν από την Ένωση, ενώ στις ομάδες του Τελικού θα απονεμηθούν Κύπελλο και μετάλλια.

 

Οι ημερομηνίες των αγώνων προέκυψαν μετά από προγραμματισμό της επιτροπής και ενδέχεται να τροποποιηθούν με νεότερη απόφασή της, είτε λόγω έκτακτων γεγονότων, είτε λόγω αναγκών που σχετίζονται με τα χρονικά περιθώρια περαίωσης του πρωταθλήματος.