Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ανακοινώνει ότι μετά από σχετική απόφαση της αρμόδιας για τα πρωταθλήματα υποδομής επιτροπής, στη 2η φάση του Πρωταθλήματος Κ-16 θα προκριθούν οι πρώτες 4 ομάδες από κάθε έναν από τους δυο ομίλους, συνολικά δηλαδή, 8 ομάδες.

Στη συνέχεια, η πρώτη ομάδα του 1ου ομίλου θα αντιμετωπίσει σε έναν και μοναδικό αγώνα εντός έδρας, την 4η ομάδα του 2ου ομίλου. Ομοίως, η 2η ομάδα του πρώτου ομίλου θα αντιμετωπίσει επίσης εντός έδρας, την 3η ομάδα του 2ου ομίλου, η 1η ομάδα του 2ου ομίλου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την 4η ομάδα του 1ου ομίλου και η 2η ομάδα του 2ου ομίλου, την 3 ομάδα του 1ου ομίλου.

Με τον τρόπο αυτό, θα προκριθούν στην τρίτη ( ημιτελική ) φάση, 4 ομάδες, οι οποίες μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης, θα αγωνιστούν ( σε ζεύγη ) σε διπλούς, εντός και εκτός έδρας αγώνες, για την ανάδειξη των δυο ομάδων που θα προκριθούν στον τελικό.

Στους αγώνες αυτούς ( προημιτελικής, ημιτελικής και τελικής φάσης ), σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθείται η διαδικασία της εικοσάλεπτης παράτασης ( 10′ + 10′ ) και αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας.

Τα έξοδα διαιτησίας στους ημιτελικούς και στον τελικό που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, βαρύνουν τη διοργανώτρια.

Τα ίδια ακριβώς θα ισχύσουν και για το πρωτάθλημα Κ-12.