ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε, ευτυχώς σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, κακόβουλα και ανυπόστατα δημοσιεύματα σχετικά με τις εκλογές της Ε.Π.Σ.Χ. της 28ης Ιουνίου 2021.

Όπως όλοι γνωρίζουν, η πρώτη προκήρυξη εκλογών από την Ένωση ανακοινώθηκε, βάσει του ισχύοντος τότε νομικού πλαισίου, τον Φεβρουάριο του 2021 με σκοπό να πραγματοποιηθούν εκλογές στα τέλη Μαρτίου του 2021. Με τη δυνατότητα που μας έδωσε στη συνέχεια σχετικός νόμος που ψηφίστηκε εκείνο το διάστημα και προέβλεπε την παράταση έως 30-06-2021 των διοικήσεων σε όλες τις Ενώσεις που είχαν προκηρύξει εκλογές τη συγκεκριμένη περίοδο, προβήκαμε σε αναβολή των εκλογών μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2021, προκειμένου, στο μεσοδιάστημα, να επιτευχθεί ευρύτερη συμμετοχή σωματείων στις εκλογές, πέραν των δέκα που είχαν λάβει αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α. και είχαν δικαίωμα ψήφου.

Αφού λάβαμε ρητή διαβεβαίωση από τη Γ.Γ.Α., για επανέναρξη του μητρώου στις αρχές Απριλίου, όπερ και εγένετο, καταβάλαμε τιτάνια προσπάθεια-η οποία έχει αναγνωριστεί από όλα τα σωματεία του νομού- ώστε να ενταχθούν όσα περισσότερα από αυτά γίνεται στο μητρώο, κάτι που τελικά δυστυχώς δεν επετεύχθη, λόγω αδυναμίας της Γ.Γ.Α να επεξεργαστεί νέες αιτήσεις σωματείων ή προγενέστερες εκκρεμότητες.

Κατόπιν των ανωτέρω, τον Μάιο του 2021 προκηρύξαμε εκ νέου εκλογές ως οφείλαμε για τον Ιούνιο του 2021, οπότε και έληγε η θητεία της τότε διοίκησης, καθώς, σύμφωνα με τον ισχύοντα Ν.4790/2021, οι Ενώσεις που είχαν ήδη προκηρύξει εκλογές όφειλαν να τις διεξάγουν μέχρι την 30-06-2021, ενώ μόνο στις Ενώσεις που ΔΕΝ είχαν προκηρύξει εκλογές δινόταν παράταση στη θητεία των διοικήσεων τους μέχρι τις 31-10-2021.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και ας μην ψάχνουν δικαιολογίες οι αόρατοι υποψήφιοι για τους οποίους αναμένουμε ακόμη τις υποψηφιότητές τους.

Επιπλέον, στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, μέλη της παρ’ ολίγον αντίπαλης παράταξης, επικαλούνται ως πρόσχημα για τη μη συμμετοχή τους στις εκλογές, τη δυσαρέσκειά τους για τον μικρό αριθμό των σωματείων που ψήφιζαν. Άραγε η υποψηφιότητα του κου Λιτζερίνου από ποιους κατατέθηκε και γιατί; Άνηκε ο συγκεκριμένος υποψήφιος στο συνδυασμό τους ή όχι;

Εν κατακλείδι, αφήστε κύριοι το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, καθώς δεν μπορείτε ούτε τις εξελίξεις αυτού να παρακολουθήσετε, ούτε μπορείτε να κατανοήσετε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ της διοίκησης της Ε.Π.Σ.Χ. με τους παράγοντες όλων των ομάδων.

Όταν κάνετε (αν κάνετε) κάποια στιγμή την αυτοκριτική σας, θα

αντιληφθείτε το μέγεθος της κοροϊδίας που εισπράξατε από τον «Κανένα», ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε ως σωτήρας του Χαλκιδικιώτικου ποδοσφαίρου και έγινε πιστευτός, ευτυχώς, μόνο από εσάς, γιατί, όπως αποδείχθηκε, οι παράγοντες τον απαξίωσαν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ