Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και αντίστοιχα 11 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα προγραμματισμένα σε Πολύγυρο και Ν. Μουδανιά,από την Ε.Π.Σ Χαλκιδικής, Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)

Αρχικά έγινε μία εισαγωγή του προγράμματος εκπαίδευσης των υποψηφίων.Στη συνέχεια ακολούθησαν:α) η επίδειξη από τους εκπαιδευτές,β) η εξάσκηση και γ) ο σχολιασμός των υποψηφίων.

Αναλύθηκαν και διδάχθηκαν οι παρακάτω ενότητες: α)Αξιολόγηση θύματος που έχει καταρρεύσει,β)Συμπιέσεις και εμφυσήσεις διάσωσης,γ) Χρήση απινιδωτή,δ) Τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης και τέλος ε) Αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των υποψηφίων ήταν πολύ ενδιαφέρον και οι εκπαιδευτές πολύ επικοινωνιακοί με τους συμμετέχοντες.

Είναι σημαντικό λοιπόν να μπορούμε να σώσουμε μία ζωή, παρέχοντας τις Πρώτες Βοήθειες στον συνάνθρωπό μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ κ. Χατζημιχαηλίδη Απόστολο, κ. Κοτλίδα Κωνσταντίνο, κ. Μελετιάδη Πρόδρομο , κ. Γέρσο Παντελή, κα Πατουκά Δήμητρα, τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, κ. Σμυρλή Νικόλαο καθώς και την Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών, κα Παλαιολόγου Ευδοξία που μας διέθεσαν τον χώρο με μεγάλη προθυμία και τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων της Ε.Π.Σ.Χ για την όμορφη συνεργασία.

Φωτογραφίες από ”ΚΑΡΠΑ” Πολυγύρου

dav
dav
dig
dig
dig

Φωτογραφίες από ”ΚΑΡΠΑ” Ν. Μουδανιών