Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής στα πλαίσια της γενικότερης αναζήτησής της, ξεκινά τη διοργάνωση των “ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ” με στόχο την κατά το δυνατό μεγαλύτερη προσέλκυση παιδιών αυτών των ηλικιών, κοντά στο ποδόσφαιρο.  

ΤΟ ΠΛΑΝΟ :

Δημιουργούνται 3 μεγάλες κατηγορίες ομάδων, με βάση το χρόνο γέννησης των ποδοσφαιριστών :

* ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ( Γεννηθέντες τα έτη 2004, 2005 και 2006, στο μισό γήπεδο, με 9 παίκτες, διάρκεια ημιχρόνου 30 λεπτά ).

* ΤΖΟΥΝΙΟΡ – ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ ( Γεννηθέντες τα έτη 2007, 2008 και 2009, στο 1/3 του γηπέδου, με 7 παίκτες διάρκεια ημιχρόνου 25 λεπτά ).

* BAMBINI ( Γεννηθέντες τα έτη 2010, 2011 και 2012, στο 1/3 ή 1/4 του γηπέδου, με 6 παίκτες, διάρκεια ημιχρόνου 20 λεπτά ).

* Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ( 09:00 έως 12:00 ), χωρίς διαιτητή, χωρίς δελτία και χωρίς παράβολα συμμετοχής.

* Επιλέγονται πέντε ή έξη “κεντρικά” γήπεδα, στα οποία θα προσέρχονται κάθε Σάββατο 6 ή 8 γειτονικές ομάδες, για να δώσουν 3 αγώνες η καθεμιά, έναν αγώνα σε καθεμιά από τις 3 κατηγορίες.

* Την ευθύνη για το χώρισμα του γηπέδου σε τρία γήπεδα, έτσι ώστε να διεξάγονται ταυτοχρόνως τρεις αγώνες, θα την έχει η γηπεδούχος ομάδα. Επίσης, η γηπεδούχος ομάδα, θα πρέπει να φροντίζει για τη διάθεση των αποδυτηρίων ( σε καλή κατάσταση ) στις ομάδες που θα προσέρχονται, τη χρονομέτρηση της διάρκειας των αγώνων, τον ορισμό διασώστη ή γιατρού και να τηρεί αρχείο με τα αποτελέσματα που σημειώνονται στους αγώνες.

* Όσα σωματεία επιθυμούν να συμμετέχουν στα τουρνουά αυτά, καλούνται να το δηλώσουν στην ένωση μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2017.

* Όσα σωματεία ενδιαφέρονται να διαθέσουν τα γήπεδά τους για να φιλοξενήσουν τα τουρνουά αυτά, καλούνται να επικοινωνήσουν με την ένωση και να το δηλώσουν. Όσα σωματεία διαχειρίζονται κυλικείο στα γήπεδά τους, εννοείται ότι θα”καρπώνονται προς όφελός τους” τα όποια έσοδα.

* Πιθανή διάρκεια των τουρνουά, από Οκτώβριο έως Μάϊο.

* Παράλληλα, στις προθέσεις της ένωσης είναι, κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, περί τα τέλη Μαϊου 2018, η διοργάνωση “μικρής διάρκειας τουρνουά”, με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των ομάδων που θα συμμετέχουν στα ΤΟΥΡΝΟΥΑ Παίδων – Προπαίδων, Τζούνιορ – Προτζούνιορ και BAMBINI σε ένα κεντρικό γήπεδο που θα χωριστεί σε 4 μικρότερα γήπεδα, έτσι ώστε να διεξάγονται ταυτοχρόνως τέσσερις αγώνες, με την απονομή μεταλλίων και Κυπέλλου στον νικητή κάθε κατηγορίας.