Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής στα πλαίσια της γενικότερης αναζήτησής της, ξεκινά τη διοργάνωση των «ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ» το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 με στόχο την κατά το δυνατό μεγαλύτερη προσέλκυση παιδιών αυτών των ηλικιών, κοντά στο ποδόσφαιρο.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ :

Δημιουργούνται 3 μεγάλες κατηγορίες ομάδων, με βάση το χρόνο γέννησης των ποδοσφαιριστών :

* ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ( Γεννηθέντες τα έτη 2004, 2005 και 2006, στο μισό γήπεδο (50×40), με 9-11 παίκτες, διάρκεια ημιχρόνου 30 λεπτά ).

* ΤΖΟΥΝΙΟΡ – ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ : ( Γεννηθέντες τα έτη 2007, 2008 και 2009, στο 1/3 του γηπέδου (40×20), με 7 παίκτες, διάρκεια ημιχρόνου 25 λεπτά ).

* BAMBINI : ( Γεννηθέντες τα έτη 2010, 2011 και 2012, στο 1/3 ή 1/4 (30×15) του γηπέδου, με 6-7 παίκτες, ή 4×4 σε γήπεδο 20×10 με μικρές εστίες χωρίς τερματοφύλακες, διάρκεια ημιχρόνου 20 λεπτά ).

– Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ( 09:00 έως 13:00 ), χωρίς διαιτητή, χωρίς δελτία και χωρίς παράβολα συμμετοχής.

– Επιλέγονται 10 γήπεδα ( από τις ομάδες που τα διέθεσαν ), στα οποία θα προσέρχονται κάθε Σάββατο οι ομάδες του ομίλου, για να δώσουν 3 αγώνες η καθεμιά, έναν αγώνα σε καθεμιά από τις 3 κατηγορίες.

– Την ευθύνη για το χώρισμα του γηπέδου σε τρία γήπεδα, έτσι ώστε να διεξάγονται ταυτοχρόνως τρεις αγώνες, θα την έχει η γηπεδούχος ομάδα. Επίσης, η γηπεδούχος ομάδα, θα πρέπει να φροντίζει για τη διάθεση των αποδυτηρίων ( σε καλή κατάσταση ) στις ομάδες που θα προσέρχονται, τη χρονομέτρηση της διάρκειας των αγώνων, τον ορισμό διασώστη ή γιατρού και να τηρεί αρχείο με τα αποτελέσματα που σημειώνονται στους αγώνες και να τα στέλνει στην Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής προκειμένου να κρατήσουμε αρχείο.

– Όσα σωματεία διαχειρίζονται κυλικείο στα γήπεδά τους, εννοείται ότι θα «καρπώνονται προς όφελός τους» τα όποια έσοδα.

– Διάρκεια των τουρνουά, από Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 έως Μάϊο 2018 για όλες τις ομάδες πλην τις ομάδες παίδων οι οποίες θα συμμετέχουν στα τουρνουά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματός τους γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος των Νέων.

 

– Παράλληλα, στις προθέσεις της ένωσης είναι, κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, περί τα τέλη Μαΐου 2018,  η διοργάνωση «μικρής διάρκειας τουρνουά»,  με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των ομάδων που θα συμμετέχουν στα ΤΟΥΡΝΟΥΑ Παίδων – Προπαίδων, Τζούνιορ – Προτζούνιορ και BAMBINI σε ένα κεντρικό γήπεδο που θα χωριστεί σε 4 μικρότερα γήπεδα, έτσι ώστε να διεξάγονται ταυτοχρόνως τέσσερις αγώνες, με την απονομή μεταλλίων και Κυπέλλου στον νικητή κάθε κατηγορίας.

– Σε όλες τις κατηγορίες των τουρνουά, μπορούν να αγωνίζονται και κορίτσια των αυτών ηλικιών.

 

Οι ομάδες που δήλώσαν συμμετοχή είναι ανά όμιλο οι εξής :

Α΄ όμιλος : ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ, ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ, Α.Σ. ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ και ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ / ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ.

Β΄ όμιλος : ΑΝΘΕΜΟΥΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ, ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ, ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΦΛΟΓΗΤΩΝ, ΕΡΜΗΣ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ και ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.

Γ΄ όμιλος : ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ, ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ, ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ και ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ.

 

* Οι ομάδες πρέπει να φέρουν μαζί τους μια κατάσταση με τους ποδοσφαιριστές κάθε τμήματος ( κατηγορίας ), όπου θα αναγράφονται, ονοματεπώνυμο, όνομα Πατρός και έτος γέννησης.

* Οι ομάδες μπορούν να κάνουν όσες αλλαγές επιθυμούν, όμως δεν θα βάζουν ξανά στην ομάδα παίκτη που γίνεται αλλαγή.

* Δεν υπάρχουν δελτία, διαιτητές και δεν ισχύει ο κανονισμός του «offside». Ισχύουν οι υπόλοιποι κανόνες του ποδοσφαίρου.

* Στόχος των τουρνουά είναι η συμμετοχή και σε καμιά περίπτωση η νίκη.

* Υπεύθυνη ομάδα για την ετοιμασία των γηπέδων ( χάραξη γραμμών, καθαριότητα αποδυτηρίων κ.λπ ) είναι η γηπεδούχος ομάδα.

* Τα τουρνουά θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 από ώρα 09:00 έως 13:00 σε ένα γήπεδο κάθε ομίλου, όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι ομάδες του ομίλου, ως εξής :

 

Στο Γήπεδο Στρατονίκης ( τηλέφωνα επικοινωνίας: Θεοχαρίδης Κωνσταντίνος 6978 553504 και Γιαννάκης Ιωάννης 6973 336880 ) θα συγκεντρωθούν : ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ / ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ, ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ, Α.Σ. ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ και ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ.

 

Στο Γήπεδο Αφύτου ( τηλέφωνο επικοινωνίας: Παπαβασιλείου Ιωάννης 6972 258910 ) θα συγκεντρωθούν : ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ, ΑΝΘΕΜΟΥΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ, ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΦΛΟΓΗΤΩΝ, ΕΡΜΗΣ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ και ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.

 

Στο Γήπεδο Νικήτης ( τηλέφωνο επικοινωνίας: Μεϊμαρίδης Αγαπητός 6944 942926 και Γιαννουλίδης Ιωάννης 6977 037607 ) θα συγκεντρωθούν : ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ, ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ, ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ και ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ.