Τροποποίηση άρθρου 22 προκήρυξης πρωταθλημάτων Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής, αναφορικά με τον προβιβασμό – υποβιβασμό και τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.

Η εκτελεστική επιτροπή της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής λαμβάνοντας υπόψιν της, τις αποχωρήσεις ομάδων που σημειώθηκαν μετά τη διαδικασία της κλήρωσης για τους αγώνες των πρωταθλημάτων της, τις ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, αλλά και των μέτρων για τον περιορισμό αυτής, με την 14 / 4 Οκτ. 2021 απόφασή της, ομόφωνα αποφάσισε και προχώρησε στην τροποποίηση του άρθρου 22 της προκήρυξης των πρωταθλημάτων ως εξής :

* Δεδομένων των αποχωρήσεων 4 ομάδων μετά τη διαδικασία της κλήρωσης και συγκεκριμένα των, ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, Π.Α.Ο. ΔΟΥΜΠΙΩΝ και ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ, από το πρωτάθλημα της Α΄ Ερ. κατηγορίας, ως και αυτή του ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ από το πρωτάθλημα της Β΄ Ερ. κατηγορίας και την απουσία ενδιαφέροντος για την αναπλήρωση των θέσεων αυτών στο πρωτάθλημα της Α΄ Ερ. κατηγορίας από σωματεία της κατώτερης κατηγορίας, κάνει δεκτή την δήλωση συμμετοχής της ΘΥΕΛΛΑΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ στο πρωτάθλημα της Β΄ Ερ. κατηγορίας περιόδου 2021 – 2022.

* Για το πρωτάθλημα της Α΄ Ερ. κατηγορίας, το οποίο τελικά θα διεξαχθεί με εννέα ( 9 ) ομάδες, αντί των 12 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή, αποφασίζεται η διενέργεια νέας κλήρωσης, προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη επιμήκυνση του πρωταθλήματος που θα προκαλούνταν με τα συνεχή “ρεπό”, απόρροια των τριών αποχωρήσεων από την κατηγορία. Η κλήρωση θα διενεργηθεί άμεσα, την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 στα γραφεία της Ένωσης.

* Το πρωτάθλημα της Α΄ Ερ. κατηγορίας θα ξεκινήσει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, ενώ αυτό της Β΄ Ερ. κατηγορίας, το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, 23 – 24 Οκτωβρίου 2021

* Στο πρωτάθλημα της Β΄ Ερ. κατηγορίας, τη θέση του ΗΡΑΚΛΗ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ που αποχώρησε από αυτό, καθώς και τον ειδικό αριθμό κλήρωσης που αυτός είχε λάβει κατά τη διαδικασία της κλήρωσης, θα λάβει η ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ.

Κατόπιν των ανωτέρω, το άρθρο 22 της προκήρυξης τροποποιείται ως κάτωθι :

ΑΡΘΡΟ 22. Προβιβασμοί – υποβιβασμοί, τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.

Ισχύουν τα άρθρα 20 και 27 του Κ.Α.Π.

1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΧ ΣΤΑ ΕΘΝ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2022 – 2023.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄1 ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗΝ Α΄1 ΕΡΑΣ/ΚΗ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 1 ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

2η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΧ ΣΤΑ ΕΘΝ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2022 – 2023.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄1 ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΣΤΗ Α΄1 ΕΡΑΣ/ΚΗ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 1 ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΠΡΟΒΙΒΑΖONΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ :

1.- Όλα τα σωματεία Α΄1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας, υποχρεούνται να διατηρούν τμήματα υποδομών και να συμμετέχουν σε ένα τουλάχιστον από τα πρωταθλήματα τέτοιου είδους που διοργανώνει η ένωση ( Κ-16, Κ-14, Κ-12 και Κ-10 ). Σωματείο Α΄1 Ερ. κατηγορίας που δεν θα δηλώσει συμμετοχή σε ένα τουλάχιστον πρωτάθλημα υποδομών της Ένωσης θα αποκλείεται από το πρωτάθλημα της Α΄1 Ερασιτεχνικής μετά από σχετική απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής. Σε περίπτωση που σωματείο, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο από τα ως άνω πρωταθλήματα, δεν κατέρχεται ( από οποιαδήποτε αιτία ) να αγωνιστεί σε τρεις ( 3 ) αγώνες αυτού, αποκλείεται από τους υπολειπόμενους αγώνες της Α΄1 Ερ. κατηγορίας μετά από απόφαση της αρμόδιας πειθαρχικής επιτροπής.

2.– Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α΄1 Ερ. Κατηγορίας θα διεξάγονται ημέρα Σάββατο και μόνο σε ειδικές περιστάσεις θα ορίζονται άλλες ημέρες σύμφωνα με την κρίση της διοργανώτριας.

Το πρωτάθλημα της Α΄1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις, Α΄ και Β΄.

Α’ ΦΑΣΗ : Οι ομάδες αγωνίζονται σε 2 ομίλους, των 8 ομάδων ( Βόρειος όμιλος ) και 7 ομάδων ( Νότιος όμιλος ) αντίστοιχα, ( σύνολο 15 ομάδες ), σε διπλούς αγώνες ( Α΄ και Β΄ γύρος ). Μετά την ολοκλήρωση των διπλών αγώνων ( Α΄ και Β΄ γύρος, 14 αγωνιστικές ) και εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις ισοβαθμίας μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ομάδων, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ ( βαθμολογική κατάταξη ομάδων ).

Β΄ ΦΑΣΗ : Οι 4 πρώτες ομάδες καθενός από τους δυο ομίλους της πρώτης φάσης, συνθέτουν τον όμιλο των ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στην ανώτερη κατηγορία, σε διπλούς αγώνες ( Play off, Α΄ και Β΄ γύρος ), σύνολο 14 αγωνιστικές. Ομοίως, οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5 – 8, στο Βόρειο και 5 – 7 στο Νότιο όμιλο στην πρώτη φάση, συνθέτουν τον όμιλο των ομάδων που θα διεκδικήσουν την αποφυγή του υποβιβασμού τους, επίσης σε διπλούς αγώνες ( Play out, Α΄ και Β΄ γύρος ), σύνολο 14 αγωνιστικές.

Οι ομάδες στη Β΄ φάση ξεκινάνε ως εξής :

Play off ( 8 ομάδες ) :

Οι δυο πρωταθλητές των ομίλων με 6 βαθμούς, οι δυο δευτεραθλητές των ομίλων με 3 βαθμούς, οι δυο τριταθλητές των ομίλων με 1 βαθμό και οι δυο τέταρτοι με 0 βαθμούς.

Play out ( 7 ομάδες ) :

Οι δυο ομάδες που κατέλαβαν την 5η θέση στους δυο ομίλους της πρώτης φάσης, ξεκινάνε στα play out με 6 βαθμούς. Οι δυο ομάδες που κατέλαβαν την 6η θέση στους δυο ομίλους της πρώτης φάσης, ξεκινάνε με 3 βαθμούς. Οι δυο ομάδες που κατέλαβαν την 7η θέση στους δυο ομίλους της πρώτης φάσης, ξεκινάνε με 1 βαθμό. Η ομάδα που κατέλαβε την 8η θέση στο Βόρειο όμιλο της πρώτης φάσης, ξεκινάει με 0 βαθμούς.

Μετά την ολοκλήρωση των δυο γύρων της Β΄ φάσης :

α) η ομάδα των play off που θα τερματίσει στην πρώτη θέση ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Α΄1 κατηγορίας Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής.

β) Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις ( 3 ) τελευταίες θέσεις των play out, υποβιβάζονται στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ :

* Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α΄Ερ. Κατηγορίας θα διεξάγονται ημέρα Κυριακή και μόνο σε ειδικές περιστάσεις θα ορίζονται άλλες ημέρες σύμφωνα με την κρίση της διοργανώτριας.

Θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις, Α΄ και Β΄.

Α΄ Φάση : Ένας όμιλος των 9 ομάδων, σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, σύνολο 18 αγωνιστικές.

Μετά την ολοκλήρωση των διπλών αγώνων και εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις ισοβαθμίας μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ομάδων, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ ( βαθμολογική κατάταξη ομάδων ).

Β΄ Φάση :

* Play off : Οι ομάδες που στην πρώτη φάση τερμάτισαν στις θέσεις 1, 2, 3, και 4, συμμετέχουν στη διαδικασία των play off αγώνων, δηλαδή μίνι πρωτάθλημα δυο γύρων, έξη αγωνιστικών, για την ανάδειξη των ομάδων που θα προβιβαστούν. Οι ομάδες μεταφέρουν στη Β΄ φάση, τη βαθμολογία της πρώτης φάσης ως εξής :

Ο 4ος ξεκινά με 0 βαθμούς και οι υπόλοιποι με τη βαθμολογική τους διαφορά με τον 4ο, διαιρούμενη με τον αριθμό “3”. Όταν η διαίρεση δίνει δεκαδικό αριθμό κάτω του 0,50, αυτός στρογγυλοποιείται προς τον προηγούμενο ακέραιο, όταν δε, δίνει άνω του 0,50, στρογγυλοποιείται προς τον επόμενο ακέραιο αριθμό.

* H ομάδα που στην πρώτη φάση θα τερματίσει στην 5η θέση, ολοκληρώνει την αγωνιστική παρουσία της για την περίοδο 2021 – 2022 και παραμένει στην Α΄ Ερ. κατηγορία.

* Play out : Οι ομάδες που στην πρώτη φάση τερμάτισαν στις θέσεις 6, 7, 8 και 9, συμμετέχουν στη διαδικασία των play out αγώνων, δηλαδή μίνι πρωτάθλημα δυο γύρων, έξη αγωνιστικών, για την ανάδειξη της ομάδας που θα υποβιβαστεί. Οι ομάδες μεταφέρουν στη Β΄ φάση, τη βαθμολογία της πρώτης φάσης ως εξής :

Ο 9ος ξεκινά με 0 βαθμούς και οι υπόλοιποι με τη βαθμολογική τους διαφορά με αυτόν, διαιρούμενη με τον αριθμό “3”. Όταν η διαίρεση δίνει δεκαδικό αριθμό κάτω του 0,50, αυτός στρογγυλοποιείται προς τον προηγούμενο ακέραιο, όταν δε, δίνει άνω του 0,50, στρογγυλοποιείται προς τον επόμενο ακέραιο αριθμό.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ :

Οι αγώνες θα διεξάγονται συνήθως, Σάββατο απόγευμα, Κυριακή απόγευμα, Κυριακή πρωί, καθώς και οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα κριθεί απαραίτητο από την αρμόδια επιτροπή.

Το πρωτάθλημα της Β΄ Ερ. Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 11 ομάδων σε διπλούς αγώνες, Α΄ και Β΄ γύρος, χωρίς τη διαδικασία των play off αγώνων. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες θέσεις, σε συνάρτηση με το άρθρο 22 της παρούσης ( προβιβασμοί – υποβιβασμοί ), θα προβιβαστούν στην ανώτερη κατηγορία.