ΑΡΘΡΟ 23. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :

Το πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους, τον Βόρειο με οκτώ – 8 – ομάδες και το Νότιο με επτά – 7 – ομάδες, σε δυο φάσεις.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ : Οι ομάδες χωρισμένες σε δυο ομίλους, Βόρειο και Νότιο, με οκτώ και επτά ομάδες αντιστοίχως αγωνίζονται σε διπλούς αγώνες δυο γύρων και δέκα τεσσάρων αγωνιστικών. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη διαδικασία των play off ( δεύτερη φάση ).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ( PLAY OFF ) : Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του Βορείου ομίλου, αγωνίζονται μεταξύ τους σε μίνι πρωτάθλημα έξη αγωνιστικών, εντός και εκτός έδρας, μεταφέροντας από την πρώτη φάση την βαθμολογία τους αυτούσια. Με την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος θα προκύψει η οριστική κατάταξη του Βορείου ομίλου αναφορικά με τις πρώτες τέσσερις θέσεις.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα οριστικοποιηθούν και οι πρώτες τέσσερις θέσεις στο Νότιο όμιλο.

Σε περίπτωση προβιβασμού στην Α΄ Ερ. κατηγορία, ζυγού αριθμού ομάδων και σε συνάρτηση με το άρθρο 23 της προκήρυξης, οι ομάδες αυτές θα προβιβαστούν ισόποσα από τους δυο ομίλους. Σε περίπτωση προβιβασμού μονού αριθμού, θα διεξαχθεί αγώνας κατάταξης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των play off αγώνων.