ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :

Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής με αφορμή τα τελευταία περιστατικά αιφνίδιων θανάτων αθλητών στα γήπεδα και την περαιτέρω συνέχιση των πρωταθλημάτων της, ανακοινώνει :

Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής εγκαίρως, έχει προμηθεύσει με σύγχρονους αυτόματους απινιδωτές τα όσα σωματεία – μέλη της δεν είχαν ήδη, για να τους έχουν στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ σχετική διάταξη, περί υποχρεωτικότητας ύπαρξης απινιδωτή στο γήπεδο, υπάρχει και στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων.

Από το προσεχές Σαββατοκύριακο 4 – 5 Φεβρουαρίου 2023, κανένας αγώνας δεν θα ξεκινάει αν δεν υπάρχει στη διάθεση του γιατρού – παρόχου Α΄ βοηθειών, έτοιμος προς χρήση, αυτόματος απινιδωτής σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου. 

Οι διαιτητές υποχρεούνται σε έλεγχο κατά την άφιξή τους στο γήπεδο, για την ύπαρξη αυτόματου απινιδωτή και σε περίπτωση που δεν υπάρχει, ΔΕΝ διεξάγουν τον αγώνα και αναφέρουν στο φύλλο αγώνος ότι . . . «δεν τελέστηκε λόγω απουσίας απινιδωτή από το γήπεδο» . . .

Τα ως άνω θα ισχύσουν ΑΜΕΣΩΣ από το προσεχές Σαββατοκύριακο 4 – 5 Φεβρουαρίου και σε όλα τα πρωταθλήματα ευθύνης της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ( Α’1, Α’, Β’, πρωταθλήματα υποδομών, και Κύπελλο Χαλκιδικής ).