Πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 28 Αυγ 2019 στην “Απολυμένη Πέτρα” του Χολομώντα η κλήρωση των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου της ΕΠΣΧ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019. Της κλήρωσης προηγήθηκαν οι βραβεύσεις στις πρωταθλήτριες ομάδες των Kατηγοριών της προηγούμενης περιόδου και των πρώτων σκόρερ των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Kατηγοριών. Τα κύπελλα και τα έπαθλα στους ποδοσφαιριστές απένειμαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ κ. Σταύρος Σαρηγιαννίδης και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό στους εκπροσώπους των ομάδων απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης, ο οποίος εξήγησε τους λόγους της αναδιάρθρωσης των Κατηγοριών την επόμενη περίοδο 2019-2020, τονίζοντας παράλληλα τον πρωτοποριακό χαρακτήρα που έχει ο θεσμός της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών που η παρούσα Διοίκηση εισήγαγε από την περσινή περίοδο.
Ο Αρχιδιαιτητής της Ένωσης κ. Λάζαρος Πάνου απηύθυνε τον δικό του προσωπικό χαιρετισμό στους παρισταμένους, τονίζοντας ότι τα όποια ανθρώπινα λάθη είναι φυσιολογικά στη διάρκεια των αγώνων και ότι οι διαιτητές της Χαλκιδικής προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, ενώ κάλεσε τους νέους της Χαλκιδικής να ασχοληθούν ενεργά με την διαιτησία φοιτώντας στη Σχολή Διαιτησίας της Ένωσης από την φετινή περίοδο.

Κύπελλα απονεμήθηκαν στην πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ Κατηγορίας του ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ, στους πρωταθλητές της Β’ Κατηγορίας ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΑΣΤΑΜΩΝ (ΒΟ) και ΘΥΕΛΛΑ ΚΡΗΝΗΣ(ΝΟ) και στον πρωταθλητή της Γ’ Κατηγορίας Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ. Στις ομάδες επίσης, που πέτυχαν την άνοδό τους στις μεγαλύτερες Κατηγορίες: τους Χολομώντα Ριζών-Παλαιοχώρας, τον ΑΟ Χανιώτης και τον Ανθεμούντα Γαλάτιστας (από την Β’ στην Α’ Κατηγορία) καθώς και τους ΠΑΟ Δουμπιών, Αναγέννηση Αγίου Προδρόμου, Αιγέα Παλλήνης και Αστέρα Β. Χαλκιδικής (από την Γ’ στην Β’ Κατηγορία). Να σημει’ωσουμε εδώ, ότι ο Χολομών Ριζών-Παλαιοχώρας δεν δήλωσε την συμμετοχή του στην Α’ Κατηγορία, και την θέση του θα καταλάβει ένας από τους Απόλλωνα Αρναίας και Κύπρο Διονυσίου, που θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ μετά το Super Cup Χαλκιδικής.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε εξ άλλου στον ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, για την συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής.
Τέλος έπαθλα απονεμήθηκαν στους πρώτους σκόρερ των Α’ και Β’ Κατηγοριών, Σέρτζιο Μέτσι της Α’, Αναστάσιο Παπανικολάου του ΒΟ και Ηλία Ζάγκα του ΝΟ της Β’ Κατηγορίας.