2016-2017

Κλήρωση Πρωταθλημάτων & Κυπέλλου ΕΠΣ Χαλκιδικής 2016-2017

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με την καινούργια Διοίκηση της Ένωσης ΠΣ Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε χθες στο τουριστικό περίπτερο ”Έξι Βρύσες” στον Πολύγυρο, η κλήρωση των Πρωταθλημάτων όλων των Κατηγοριών και του Κυπέλλου Χαλκιδικής, για την περίοδο 2016-17.

Η εκδήλωση, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της ΕΠΣΧ Πέτρος Καπλάνης, ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της (προσωρινής μέχρι την άλλη Δευτέρα) Διοίκησης, Σταύρου Σαρηγιαννίδη, που ευχαρίστησε τα σωματεία για την μαζική τους παρουσία και ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική χρονιά.

Πριν την διαδικασία των κληρώσεων, απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους περσινούς πρωταθλητές, ΜΚ Στρατωνίου στην Α’ κατηγορία, Άρη Παλαιοχωρίου και Τορωναίου Αφύτου σε Βόρειο και Νότιο Όμιλο της Β’ κατηγορίας, όπως και στην Αναγέννηση Ολυμπιάδας και στον Α.Ο Χανιώτης, που πρώτευσαν σε Βορρά και Νότο στην Γ’ κατηγορία.

Βραβεύθηκαν ακόμα οι πρώτοι σκόρερς της Α’ κατηγορίας της περασμένης περιόδου Σάκης Μελίσσης (ΑΟ Σημάντρων – ΜΚ Στρατωνίου) και Άλμπερτ Σιμόνι (Ν. ΠΟΝ Καλλικράτειας). Τέλος Κύπελλο Ήθους απονεμήθηκε στις ομάδες Ελπίδα Πολυγύρου, Αναγέννηση Αγίου Προδρόμου, ΑΠΟΕΛ Γερακινής και στον ΑΟ Χανιώτης.

Αξιοσημείωτα της κλήρωσης το ”ζευγάρι” Νίκη Πολυγύρου – ΜΚ Στρατωνίου, που θα αναμετρηθεί τόσο στην πρεμιέρα της Α’ Κατηγορίας, όσο και στην πρώτη φάση του Κυπέλλου. Η κληρωτίδα επίσης “έβγαλε” δύο ντέρμπι ”νεοφώτιστων” αφού ο Τορωναίος Αφύτου (πρωταθλητής Χαλκιδικής 2005-06) θα υποδεχθεί τον Άρη Παλαιοχωρίου, που κι αυτός πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας, τις περιόδους 1991-92 και 1996-97, ενώ ο Αστήρ Αγίου Νικολάου θα φιλοξενήσει την ΑΕ Ποντίων Πετραλώνων.

Σίγουρα πολύ ευχάριστο γεγονός αποτελεί η επανασύσταση της Νίκης Αμμουλιανής, που θα αγωνιστεί στον Βόρειο Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας, μετά από μια εικοσαετία περίπου και η επιστροφή των ΑΣ Αγίου Μάμα (μετά από απουσία τριών χρόνων), Αιγέα Παλλήνης και ΠΟ Σάρτης (μετά από απουσία ενός).Στο Νότιο Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας επίσης, θα αγωνιστεί και πάλι ο Κόσμος Νέων Μουδανιών, ο οποίος πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων απέναντι στον Ανθεμούντα Γαλάτιστας, ενώ έφτασε και στον τελικό του αντίστοιχου των Παίδων, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από τις Ελπίδες Νέου Μαρμαρά. Η χθεσινή παράλειψη ωστόσο της αναφοράς στα δύο αυτά πρωταθλήματα υποδομών, διόλου μειώνει την αξία των δύο πρωταθλητών τους και βέβαια στην πρώτη επίσημη της νέας Διοίκησης της ΕΠΣΧ, σίγουρα μια καλή διάθεση βρίσκει πλήθος ελαφρυντικών. Άλλωστε η σημερινή σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, αποκαθιστά κατά κάποιον τρόπο την αρτιότητα της χθεσινής εκδήλωσης και διαφυλάσσει το κύρος της.