Με αφορμή την ολοκλήρωση όλων των πρωταθλημάτων, ανδρών και υποδομών, η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής συνοψίζει τους προβιβασμούς και υποβιβασμούς της περιόδου 2023 – 2024 :

Στο πρωτάθλημα της Α΄1 κατηγορίας πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ. Υποβιβάζονται στην Α΄ κατηγορία οι, “ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ” ΑΦΥΤΟΥ, “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΑΡΝΑΙΑΣ και Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ.

Στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε η «ΝΙΚΗ» Αμμουλιανής 2016 και μαζί με την δευτεραθλήτρια ομάδα της “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ” ΤΡΙΓΛΙΑΣ, προβιβάζονται στην Α΄1 κατηγορία. Υποβιβάζονται στη Β΄ κατηγορία οι, «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ» ΦΛΟΓΗΤΩΝ, «ΑΠΟΕΛ» ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ και «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ» ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ.

Στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας, πρωταθλήτρια ομάδα Βορείου ομίλου αναδείχθηκε η «ΘΥΕΛΛΑ» Στανού και Νοτίου ομίλου το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 2023». Και οι δυο προβιβάζονται στην Α΄ κατηγορία.

Στη διοργάνωση του Κυπέλλου Χαλκιδικής, Κυπελλούχος ομάδα αναδείχθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ομάδα του Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ που επικράτησε στον Τελικό της ομάδας του Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ με 2 – 1.

Στα πρωταθλήματα υποδομών, στο Κ-16 πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο «ΑΡΗΣ» Κασσανδρείας, στο Κ-12 ο «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ» Πορταριάς και στο Κ-14 ο η «ΑΚΑΝΘΟΣ» ΙΕΡΙΣΣΟΥ.

Στο μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων, για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία περιόδου 2024 – 2025, ο εκπρόσωπός μας και πρωταθλητής Α΄1 κατηγορίας Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, κατέβαλε αξιοσημείωτη προσπάθεια και μόλις την τελευταία αγωνιστική δεν κατάφερε τον προβιβασμό του στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά, του αξίζουν συγχαρητήρια για την αξιοπρεπέστατη πορεία.

Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής συγχαίρει όλα τα σωματεία για τη συμμετοχή τους και εκφράζει την ευχή της για μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά, την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2024 – 2025. Καλό καλοκαίρι.